Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JEUGD, VERWACHT, MUSICAL

26 Februari 2008

Op reis met de Gouden Boekjes

Leopold Witte en Joep Onderdelinde lezen voor Dorien Haan met een Gouden Boekje Plien en Bianca lezen voor
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Vele lezers zullen zich de Gouden Boekjes nog herinneren uit hun kinderjaren. Het zijn sinds lange tijd de meest geliefde, verzamelde en gelezen kinderboekjes in Nederland. Vele generaties zijn opgegroeid met Pietepaf, het circushondje, Henkie met de hoorn of Sloffie de Sleepboot. Die prachtige boekjes met het gouden randje langs de kaft zijn nu verwerkt in een familievoorstelling 'Op reis met de gouden boekjes' die op 23 maart in première zal gaan in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De voorstelling gaat over een groep kinderen die met elkaar op reis is en tot de ontdekking komt dat ze de boekjes vergeten zijn om uit voor te lezen. En zonder verhaaltje kunnen ze niet slapen, zeker niet in een vreemd bed! Maar de kinderen bedenken een oplossing want ze vertellen de verhalen die ze uit het hoofd kennen aan elkaar. Met hun eigen fantasie komen de verhalen tot leven en wordt het een reis door de wereld van De Gouden Boekjes waar verschillende verhalen door elkaar heen gaan lopen. Een grappige, ontroerende en muzikale voorstelling is het resultaat. De cast van Op reis met de Gouden Boekjes De taart De cast van Op reis met de Gouden Boekjes

Een voorproefje van de voorstelling werd voorgeschoteld aan een klasje kinderen in het BonBon Theater in Amsterdam. Ook werden twee verhalen voorgelezen waarvoor een paar beroemde voorlezers naar het theater waren gekomen: Plien en Bianca lazen het verhaar voor over het Eigenwijze Eendje en Joep Onderdelinde las samen met Leopold Witte het verhaal voor van De hongerige leeuw.
De cast bestaande uit Dorien Haan, Steyn de Leeuwe, Boy Ooteman, Robert de Sacadura Lima Orvalho, Sergio IJssel en Kim van Zeben liet vervolgens een paar liedjes uit de voorstelling horen. Het leuke is dat de acteurs ook zelf allerlei instrumenten bespelen: van kachelpijp tot keyboard en van drums tot didgeridoo. Als afsluiting van de perspresentatie was er natuurlijk de taart die door de kinderen met smaak werd verorberd.

Regisseur Leopold Witte stond eerder aan de basis van de succesvolle televisieserie Gebakken Mannetjes die te zien was in VPRO's Villa Achterwer. Samen met componist Kees van der Vooren bracht hij hierin diverse Gouden Boekjes in beeld.

Op reis met de Gouden Boekjes - webpagina
Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.