Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, VERWACHT

22 Februari 2008

Soulshow komt tot leven bij Classics in Soul

Berget Lewis
Door Berbera van den Hoek met foto van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Vorig jaar hebben we kennisgemaakt met de eerste succesvolle editie van Classics in Rock. De organisatie vindt dat er meer muziekstijlen zijn die voor het concept in aanmerking komen. Op 10 april wordt de Rotterdamse Ahoy omgebouwd tot een soul-, funk- en discotempel voor de eerste editie van Classics in Soul! De directe aanleiding is het jubileum van de Ferry Maat Soulshow. Alweer 35 jaar op de radio en niet weg te denken uit het leven van iedereen die is opgegroeid met de zeezenders.

De organisatie is er in geslaagd een indrukwekkend line up neer te zetten. Levende legende George Duke en bassist Louis Johnson zijn enkele van de indrukwekkende rij namen die het podium in Ahoy zullen betreden. Uiteraard zullen deze legendes begeleid worden door een indrukwekkende band en een achttal strijkers. Naast de eerdergenoemde grootheden zal ook Howard Hewitt, de man die voordat hij aan zijn succesvolle solocarrierre begon, begin jaren 80 de stem was van de soul-discogroep Shalamar optreden. Wie kent niet meer de hit uit 1981 Love Games van funkband Level 42 , Mark King, de bassist die zich een heel eigen geluid op dit instrument meester heeft gemaakt zal ook van de partij zijn.

De organisatie heeft ook twee bands kunnen boeken. De heren van The Trammps hoeven eigenlijk geen introductie meer. Ze treden al zo lang op dat ze het podium als hun tweede thuis kunnen beschouwen. Elke keer maken ze hun reputatie weer waar en hun concerten zijn nog steeds een feest. Ook de Londonse soulband Incognito heeft al een reputatie opgebouwd met hun indrukwekkende live act.

Uiteraard moet het evenement naast al deze Amerikaanse en Engelse helden ook een Nederlands tintje krijgen. Dit is toevertrouwd aan Soulzangeres Berget Lewis die naast haar eigen band deel uitmaakt van Total Touch en Candy Dulfer’s Funky Stuff.

Voor de eerste editie van Classics in Soul is er een prachtige line up en hiermee zal dit evenement ongetwijfeld het succes van Classics in Rock kunnen evenaren.

Classics in Soul - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.