Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANSLOG

19 Februari 2008

Voorstelling BEELDSCHOON! voelt bijna als ‘af’

De laatste week voor de première BEELDSCHOON!
Vandaag is het zaterdag en heb ik sinds lange tijd weer eens lekker uit kunnen slapen. Dat had ik even nodig want het zijn heftige tijden. In de laatste weken voor de première merk ik altijd dat ik een beetje humeurig en extra prikkelbaar ben. Dat komt omdat je zo gefocussed bent op die ene avond. Je bent zowel lichamelijk als geestelijk helemaal geconcentreerd bezig met voorbereidingen. De passen, tellen, correcties. Wat weet ik nou nog niet helemaal zeker, welke pas gaat steeds de mist in, etc. en dat kost veel energie. Daar komt bij dat ik ook niet zo snel tevreden ben. Ik ben best een Pietje precies, wat soms best lastig is. Want ook al weet je hoe een pas of beweging eruit zou moeten zien, dan kan het voorkomen dat die voor jouw lichaam veel moeilijker is om te maken dan voor een ander. Logisch, want ieder lichaam is natuurlijk anders. Maar zoiets vind ik frustrerend. Zo zit er bijvoorbeeld in de korte, explosieve solo die ik dans in BEELDSCHOON! een sprong die voor een man goed te doen is, maar voor mij,... aiaiai.

Ballade Alwin Nikolaïs Jody Sperling

Soms voelt het gelukkig anders dan dat het eruit ziet. Zo hoor je vaak van het publiek dat alles er zo mooi eruitzag dat het zo makkelijk en soepel lijkt, terwijl wij, de dansers, wel anders weten! Pas als we van het toneel afkomen en de coulissen in rennen, staan we te hijgen, op adem te komen en onze bezwete hoofden af te deppen met de tissues die standaard klaar staan naast het toneel.

Last minute werk voor BEELDSCHOON!
Afgelopen week woensdag hadden we nog een avondrepetitie van het ballet van Karin Post. Toen bleek dat de muziek verkeerd onder de animatie was gemonteerd. Gelukkig was dat voor de doorloop afgelopen vrijdag verholpen. Ook waren sommige kostuums nog niet helemaal af of zaten net niet goed, dat moet dan gelijk goed afgemaakt worden. Vorige week begonnen we met het instuderen van de balletten van Jody Sperling en ze zijn af. Drie danseressen dansen in grote witte kostuums tussen spiegels door. Heel erg mooi en straks in het theater nog veel mooier. Er is ook een solo, in eenzelfde soort kostuum, maar dan staat de danseres op een verhoging en bestaat het kostuum uit meerdere lagen en langere zijde. Het gevoel dat het heen en weer bewegen van die lappen zijde je geeft, is geweldig! Je voelt je een soort trotse koningin die de wereld doet bewegen. Ik ben second cast (dus zeg maar de ‘stand in’) dus oefen af en toe mee in dat kostuum.

Daniël Ezralow Daniël Ezralow Alwin Nikolaïs

Bijna het podium op
Deze week zitten we bijna elke dag tot 23:00 uur in het theater. Onze premières zijn, op een hele enkele keer na, altijd in de Schouwburg van Arnhem. Dit theater voelt zelfs een beetje als mijn tweede thuis en dat is voor zo'n première wel prettig! Elke dag wordt er dan door de mensen van de techniek en choreografen of repetitoren gewerkt aan de belichting van alle balletten en worden alle ‘cues’ doorgenomen: wanneer moet het licht aan, komen de dansers daarvoor op het toneel of daarna, waar op het toneel staan alle decors en hoe gaan ze daarna af, etc, etc. Er komt een hoop bij kijken en dat moet in een week allemaal georganiseerd worden. Een hectische, maar meestal ook een leuke week, waarin alles ‘af’ gaat voelen en onze eventuele stress en frustraties overgaan in plezier en we vol goede moed uitkijken naar de première. Je krijgt dan steeds meer het gevoel dat jij de choreografieën, passen en bewegingen beheerst. En niet andersom..
Daar gaan we, nog een paar dagen!! Kom maar op!!

Liefs,
Karin

Introdans - website

Meer logjes van Karin lezen? Ga naar Cultuurpodium Backstage. Als je daar op Karin's foto klikt kun je meer artikelen over haar belevenissen lezen.
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.