Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

14 Februari 2008

Castalbum Fame en première Cystine Carreon als Carmen Diaz

William Spaaij met het nieuwe castalbum De cast en Gordon met het nieuwe album De avond van Cystine Carreon
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Gisterenavond was in het Nieuwe Luxor Theater na de voorstelling van de swingmusical Fame de feestelijke uitreiking van het castalbum door zanger/presentator/jurylid Gordon. Maar alvorens het zover was mocht Rotterdam nog eerst kennismaken met Cystine Carreon die haar première had in de rol van Carmen Diaz. Zoals bekend is Kim-Lian van der Meij, die tot nu toe de rol van Carmen op zich nam, zwanger en daarom werd Cystine (die al eerder voor V&V Entertainment werkte als Rizzo in de musical Grease) gevraagd de rol van Kim-Lian over te nemen.

Gisteren mocht ze dat na een kleine twee maanden in de coulissen dan eindelijk doen en met verve! Cystine heeft een prachtige stem maar is bovendien een uitstekend actrice dus V&V Entertainment mag zich gelukkig prijzen met zo'n goede opvolgster voor Kim-Lian. Voorlopig gaan Cystine en Kim-Lian de voorstellingen verdelen waarbij Kim-Lian mag aangeven wat ze fysiek aankan. Vanaf begin maart, als Kim-Lian met zwangerschapsverlof gaat, neemt Cystine de rol van Carmen helemaal over.
Luister hier naar het interview dat Jacques Nachtegaal na de voorstelling van gisteren met Cystine had. Gordon is - nu hij jurylid is van Idols - een voor de hand liggende keus voor het uitreiken van het castalbum. Immers ook in Fame gaat het over jong talent en over de moeilijke weg naar de top. Net als in Idols worden ook in Fame een aantal jongeren gevolgd bij hun eerste schreden in het theatervak en alle valkuilen die daar op de loer liggen. Ook Gordon zelf legde die link en gaf aan zeer onder de indruk te zijn van wat hij in de voorstelling heeft gezien aan jong talent. Ook het niet meer zo hele jonge talent wordt door de presentator niet vergeten met een knipoog naar Doris Baaten.

Finale Fame Finale Fame Finale Fame

De voorstelling is sinds de première verder gegroeid, dat was duidelijk te zien. Een groot aantal jonge talenten weten zich in deze productie te onderscheiden. Ik noem bijvoorbeeld Daphne Flint als Serena die naast een aantal prachtige zangnummers (waaronder 'Hoe speel je liefde?') ook een uitstekend acteerprestatie op de planken zet.
Maar ook was ik weer onder de indruk van Talita Angwarmasse als het meisje Mabel dat enorm maar haar gewicht worstelt en een swingende gospel ten beste geeft waarin ze de zaal meteen meekrijgt. Wat een schitterende stem heeft Talita! Juvani Richardson moet het minder van zijn stem dan van zijn dans hebben maar zijn personage is wel heel goed gecast. Hij zet een heel geloofwaardige Tyrone neer, de jongen die niet kan lezen en schrijven, en krijgt bovendien heel wat lachers op zijn hand. Jammer alleen dat zijn rap niet helemaal verstaanbaar was omdat de muziek wat te hard was maar dat valt Juvani nauwelijks te verwijten.

De grootste komiek op de High School of Performing Arts is wel Joe Vegas, vertolkt door William Spaaij die helemaal geknipt is voor deze rol. William weet precies de goede timing neer te zetten om de grappen goed te laten landen. Chapeau! In zijn weblog op Cultuurpodium Backstage schrijft hij er over hoe hij aan het goed timen van grappen heeft gewerkt in de repetitieperiode.

Gordon begroet Albert Verlinde Gordon reikt het castalbum uit aan producenten Albert Verlinde en Roel Vente Doris Baeten en Jim Bakkum krijgen namens de cast het album aangeboden

Na de voorstelling sprak ik ook nog even met producent Albert Verlinde over het feit dat de voorstellingen van Fame druk bezocht worden vooral door jonge mensen. Waar velen in de theaterwereld moeite moeten doen om jongen mensen naar het theater te lokken, lijkt V&V daar buitengewoon goed in te slagen. Uitverkochte zalen zijn hun deel. Dat is ongetwijfeld te danken aan de repertoirekeuze van de producent (zogenaamde swingmusicals spreken veel jonge mensen aan) maar Verlinde geeft bovendien aan dat het ook te maken heeft met de aantrekkingskracht en populariteit van bekende jonge acteurs als Jim Bakkum en Kim-Lian van der Meij. Niet alleen komt daar veel jeugdig publiek op af maar ook maken deze jonge acteurs de weg vrij voor een hele groep nog onbekende collega's die samen met hen ook in de schijnwerpers kunnen komen te staan. Een ensemblestuk als Fame biedt daartoe uitgelezen kansen. Verlinde moest ook nog even kwijt dat Jim Bakkum alle lof verdient voor de wijze waarop hij zich in de groep opstelt en zich absoluut niet laat voorstaan op zijn grotere roem, integendeel zelfs.

Fame - website

CD Bestellen?
Fame - De Musical<br />Musical
Fame - De Musical
Musical

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================

gravatar for Crista

Ik ben ook al naar Fame geweest en ga nog een keer!!!
Het is zo een gave musical!!! Ik kan niet wachten tot ik weer ga dus ik denk dat ik de tussentijd nog een keer ga, want anders moet ik tot september wachten…

Crista - 17-02-’08 12:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.