Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

12 Februari 2008

Voicst leeft zich uit in uitverkocht Paard

Gram Voicst Voicst
Door Rutger Stronks met foto's van Berbera van den Hoek
Gezien: 7 februari 2008 | Paard van Troje Den Haag


Ruim twee jaar na het debuutalbum ’11-11’ bracht Voicst afgelopen januari hun tweede plaat uit, ‘A Tale of Two Devils’. Reden voor een tour langs de Nederlandse poppodia. 7 februari was het de beurt aan het Paard van Troje te Den Haag, waar het concert van Voicst volledig was uitverkocht.

In het voorprogramma staat GRAM, ex-zangeres/gitarist van de band Seedling. In haar rode jurkje en zwart band om haar rechterarm doet zij een klein beetje denken aan Shirley Manson, zangeres van de Schots/Amerikaanse band Garbage. GRAM speelt zelf gitaar en wordt geholpen door haar laptop, waar het geluid van haar volwaardige band zich in bevindt. De nummers die ze speelt bestaan uit rauw gitaargeluid met ritmische onderlagen. De zaal doet verdienstelijk mee als wordt gevraagd om het ritme bij één van haar nummers mee te klappen. Een verwarmende intro voor de band Voicst. Na het optreden van GRAM, laat het optreden van Voicst even op zich wachten. Om half tien is het dan zover, twee mannen in oranje pakken stationeren de bandleden van Voicst achter hun microfoons en instrumentarium. Het concert wordt denderend geopend met de nummers ‘High as an Amsterdam Tourist’, ‘Enjoy the Kickback’ en ‘So Simple That It’s Hard To Understand’. De nummers worden ondersteund met een heftige lichtshow, waarbij de stroboscoop achter drummer Joppe Molenaar de sfeer in de zaal ten goede komt. Het geluid in de kleine zaal van het Paard van Troje is erg goed, al staat het volume bij enkele nummers buitensporig hard.

Na de eerste nummers introduceert zanger Tjeerd Bomhof de blazers die sinds kort aan de band zijn toegevoegd. Het blijkt te gaan om twee saxofoons en een schuiftrompet, die beslist een waardevolle aanvulling geven op het eerdere geluid van Voicst. Met het nummer ‘Feel Like A Rocket’ zijn de blazers zelfs niet weg te denken, zij nemen een leidende rol bij dit opzwepende nummer.

Voicst Voicst Voicst

Tijdens het concert laat trompettist Colin Benders ook op andere wijze van zich horen. Zo blijkt hij een goede beatboxer. Geassisteerd op een eenvoudige keyboard zorgt hij voor een leuk intermezzo tijdens het concert. Zelfs het uitvallen van de microfoon van zanger Tjeerd leidt niet tot minder feestvreugde in de zaal. Tjeerd meldt de zaal dat de stroom is uitgevallen en klimt bovenop de speakers die aan de linkerzijde van het podium staan opgesteld. Hier speelt hij zonder microfoon en versterking een akoestisch nummer en krijgt hij een daverend applaus van het publiek.

Als het concert vervolgd, worden er vanaf het podium twee opblaasdolfijnen de zaal ingeworpen. Het publiek vermaakt zich prima met het speelgoed. Voicst vervolgd het concert met de nummers “A Year And A Bit’, ‘We Are On A Chemical Push’ en tot slot de eerste single van hun nieuwe cd ‘Everyday I Work On The Road’. Als deze nummers met luid applaus beëindigd worden, schreeuwt de zaal om een toegift. Na enkele minuten begeven de bandleden zich weer op het podium waarbij zanger Tjeerd opkomt met een fles champagne die hij leegspuit over het publiek. De fles wordt afgegeven aan enkele fans die zichtbaar blij zijn met het aandenken. Voicst neemt ondertussen de tijd om de zaal te verblijden met de drie extra nummers ‘Mixed Words’, ‘Whatever You Want From Life’ en tot slot ‘Feelings Explode’. Bij vertrek gooit de drummer zijn drumstokken in het publiek en laat Voicst een publiek achter dat zichtbaar heeft genoten van de energieke show.

Energiek, afwisselend en met een sterke band heeft Voicst bij mij een verrassende indruk achtergelaten. Ik denk dat we trots mogen zijn dat deze band uit Nederland komt en mogen hopen dat ze, ondanks hun grote succes in Japan, nog vaak in de Nederlandse poppodia zullen spelen. Gezien Tjeerd’s enthousiasme over het spelen in een uitverkocht Paard van Troje, zal dat voorlopig (nog) geen probleem zijn.

Voicst - website
GRAM - MySpace
Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.