Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DIRTY DANCING WEBLOG

11 Februari 2008

Volksverhuizing!We zijn verhuisd! Vanaf afgelopen dinsdag hebben we onze intrek genomen in het Beatrixtheater in Utrecht, de vaste standplaats van Dirty Dancing. We werden feestelijk ontvangen met roze kinderchampagne en meteen naar onze kleedkamers gebracht. Hier gaat een behoorlijk gepuzzel aan vooraf wie bij wie in welke kamer geplaatst wordt. Ik heb een tweepersoonskamer die ik deel met Frances, het meisje dat Penny speelt. Voorlopig bestaat onze kamer nog voornamelijk uit TL-licht en een lege kaptafel, maar de wilde plannen zijn al geboren om er een gezellig huiskamertje van te gaan maken de komende weken.

De eerste dagen in het theater bestaan uit monteren. Dit wil eigenlijk zeggen dat alles samen komt qua licht, geluid en spel op het toneel. Tussen de stoelen in de theaterzaal zijn tafels geplaatst waar tientallen mensen zitten met apparatuur om voor hun eigen vakgebied alles in de gaten te houden. Uiteraard is er veel tijd nodig om alle overgangen vlekkeloos te laten verlopen. Daarom wordt er na iedere scène gestopt en wordt alles veel herhaald om alles tot in details uit te zoeken. Onze kleedkamer

Sinds gisteren doen we ook alles met kostuums erbij. Het is belangrijk om in een vroeg stadium te kijken hoelang iedere verkleding ongeveer duurt. Aan beide kanten van het toneel staan kleedsters om hierbij te helpen. Ik heb zelf in de eerste acte een zogenoemde snelverkleding, waarbij het nu nog een topsport is om op tijd klaar te zijn om weer op te kunnen in de volgende scène. Dat houdt het een beetje spannend!
Eén van de leuke dingen van mijn personage is dat het nogal een ijdeltuit is met veel jurken en schoenen. Ik heb inmiddels zes paar verschillende schoenen achter mijn naam staan en geen idee wanneer ik welke aan moet! Ik wacht voorlopig nog maar even op verdere instructies!

De dansers oefenen al een poosje op hun showschoenen zodat ze zoveel mogelijk ingelopen/danst worden. Er worden aparte zolen onder gezet om uitglijden zoveel mogelijk te voorkomen. Het omkleden gebeurt trouwens bijna altijd aan de zijkant van het toneel. Het komt maar weinig voor dat mensen zoveel tijd hebben dat ze naar hun kleedkamer kunnen om zich te verkleden.

Beatrix Theater

Zo langzamerhand gaan alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Ik verheug me nu al op de eerste echte doorloop van het stuk in het theater op 'normaal' tempo. En natuurlijk straks met een zaal vol publiek! Oh, even wachten nog maar...

Noortje

Dirty Dancing - website

Alle artikelen van Noortje Herlaar zijn hier te vinden in het Dirty Dancing Weblog.


=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.