Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: ALGEMEEN

10 Februari 2008

Jan Aarntzen en Stanley Burleson openen tentoonstelling La Bloemen

Jan Aarntzen Jan Aarntze en Stanley Burleson Stanley Burleson
Door Marit van Eisden met foto's van Andy Doornhein (klik voor vergroting)

In het Kunstcentrum Zaanstad was zaterdag 9 februari de opening van de expositie La Bloemen. Deze expositie toont een selectie van de jurken van Karin Bloemen, die zij zelf gedragen heeft tijdens diverse gelegenheden, zoals bij premières, in TV optredens en tijdens haar theatershows. De jurken zijn van de hand van kostuumontwerper Jan Aarntzen, die bij elke jurk een bijpassend kunstvoorwerp heeft uitgezocht en aan de tentoonstelling heeft toegevoegd. Op de tentoonstelling zijn ook bijbehorende affiches en foto's van Erwin Olaf te zien.

Isabella de Jong, directrice van het Kunstcentrum, vertelt dat deze expositie de eerste is in een reeks met het thema Mode. En in dit thema zullen het hele jaar door exposities georganiseerd worden. Door de contacten met La Bloemen Productions, de eigen productiemaatschappij van Karin Bloemen, is het mogelijk geworden om zowel de jurken als de foto’s van Erwin Olaf tentoon te stellen. Vanwege het drukke schema van Karin Bloemen zelf - zij is immers volop aan het voorbereiden met haar nieuwe One Woman Show 'Overgang' - was het voor haar helaas niet mogelijk om zelf deze expositie te openen. Zodoende aan de geestelijk vader van de jurken de eer om deze taak op zich te nemen. Prachtige jurken Jan Aartnzen Prachtige jurken

Volgens Jan Aarntzen is deze tentoonstelling een unieke kans en bij elk kostuum probeert hij een verhaal te vertellen. Er zijn verschillende stijlen in de jurken te zien, zoals bijvoorbeeld minimalisme, constructivisme, action painting, surrealisme, vormgeving en natuurlijk bloemen! En bij elke stijl vond Jan bijpassende kunstwerken als vazen, beelden en schilderijen.

Voor de officiële opening heeft Jan zijn beste vriend Stanley Burleson gevraagd. Want als je alles zelf hebt bedacht en samengesteld moet je dat niet in eigen persoon doen, aldus Jan, dat is niet chic. Stanley heeft veel met Karin Bloemen en met Erwin Olaf gewerkt en mag de laatste foto ophangen als openingshandeling van de tentoonstelling.

Stanley kent Jan al jaren en ze zijn gaandeweg goede vrienden geworden. Ook samenwerken hebben ze vaak gedaan en Stanley weet te melden dat Jan alles analyseert en dat dit meteen een van zijn grote krachten is! Jan luistert naar wat iemand wil en kan dat vertalen in iets moois. één ding is zeker, als Karin Bloemen ergens haar opwachting maakt zijn alle ogen op haar gericht en op de jurk die zij draagt, vaak passend in het thema van de gelegenheid.

Karin Bloemen staat vanaf 20 februari met haar nieuwe theatershow Overgang in het theater en de selectie van de beroemde jurken van de theaterdiva is tot en met 26 april 2008 te bewonderen in kunstcentrum Zaanstad.

Karin Bloemen - website
Kunstcentrum Zaanstad - website
Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.