Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

7 Februari 2008

Kofy Brown verdient de aandacht van een groter publiek

Kofy Brown Kofy Brown Kofy Brown
Door Serge Julien met foto's van Jeroen van den Ent (klik voor groter)
Kofy Brown gezien in Paard van Troje, Den Haag op 31 januari 2008.


De Haagse poptempel Paard van Troje programmeert om de zoveel tijd een zogeheten No Risk concert. Dit houdt in dat wanneer de toeschouwer tijdens de eerste 15 minuten constateert dat het optreden niet zijn of haar ding is, deze zijn geld weer terug kan krijgen aan de kassa.

Hoewel ik niet geheel thuis ben in de muziek van de geafficheerde Kofy Brown is de naam me zeker niet onbekend en ben ik ietwat verrast dat ze onder de No Risk noemer is geplaatst aangezien ik in de veronderstelling ben dat deze dame toch al enige naam heeft gemaakt.

Kofy Brown is een uit Oakland, Californie afkomstige muzikante die zich beweegt tussen soul, funk, R&B en hier en daar een vleugje rock Soms lijkt zangeres en bassiste Me’shell Ndegeocello om het hoekje mee te kijken. Ze schrijft en produceert haar werk zelf en naast zingen speelt ze keyboards, gitaar, bass en drums. Het geheel lijdt toch een opzwepend en intelligent geheel stukje muziek dat ook getuige het optreden in het Paard zeker niet verveelt en wat de No Risk kopers er dan ook niet toe lijkt aan te zetten om terug te rennen naar de kassa. Een goede keuze! Kofy Brown Kofy Brown Kofy Brown

Brown tourt om nieuw materiaal te laten horen van haar volgende te verschijnen CD Soul Rock. Daarnaast komt er ook ouder materiaal aan de orde. Brown die haar naam met betrekking tot haar huidskleur eer aandoet gaat gekleed in een zwart mouwloos T-shirt dat haar naam draagt met daaronder een zwart leren broek met vlammen erop. Daarin huist niet nu niet bepaald een stevig gebouwd persoon. Je durft haar nauwelijks aan te raken, zo’n draadnagel is ze. Ze heeft een woest krullend kapsel en als ze lacht verschijnt er een enorme rij witte tanden waarmee het podium meteen extra verlichting heeft. Dat neemt niet weg dat ze alles bij elkaar een fascinerende verschijning is. Ze zit veel achter de keyboards waarachter ze rustig begint met Greedy People maar gaandeweg de boel behoorlijk opzweept met nummers als Soul Rock. Het culmineert in een energieke anderhalf uur durende set waarin de zangeres lekker over het podium zwiert, duidelijk connectie zoekt met het publiek en de boodschap van hoop, vrede en liefde niet op een vervelende maar uitdagende manier overbrengt op een enthousiast publiek. Ze wordt daarin begeleid door een uitstekend musicerende trio waarin vooral Joe De Rose opvalt met zijn strakke drumspel.

De kleine zaal van het Paard van Troje was gevuld met een slordige 300 man maar de volgende keer moet ze maar gewoon in een uitverkochte grote zaal haar ding doen want die kracht bezit ze zonder twijfel. Kofy Brown verdient een groter publiek! No Risk!

Kofy Brown - website

Band:
Kofy Brown “ Zang en toetsen
Joe De Rose- Drums
Sean Leahy- Gitaar
Bryan Dean- Bas

CD’s
Live In San Francisco Vol 1: The Mecca Sessions (2006)
Love Warrior (2004)
Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.