Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, POP-ROCK

5 Februari 2008

Heeft Gabriel Rios wel het juiste publiek aangeboord?

Gabriel Rios Gabriel Rios Gabriel Rios
Door Richard van de Crommert met foto's van Govert Driessen

Een optreden van de Puerto Ricaan Gabriel Rios is als een rock’n roll-bandje uit de jaren vijftig. Tenminste, zo stel ik me dat voor uit filmpjes uit die tijd. Eerlijk. Puur. En beschaafd. Dat laatste typeert Rios misschien nog het meest. Want nergens werd zijn optreden, afgelopen zaterdag in de Melkweg, vlammend, zoals een popband spannend zou moeten zijn. Het was onderhoudend. Dat zeker. Ik heb genoten. Maar voor een popartiest moet er een schepje bovenop.

In Nederland was de sympathieke Amerikaan al eerder te zien. Onder andere op Lowlands. En op Pinkpop. In de Melkweg werd duidelijk dat die keuzes misschien te vluchtig zijn geweest. Hij heeft er in elk geval geen groot publiek aan overgehouden. In het hoofdstedelijke poppodium waren een magere zevenhonderd man aanwezig. De balkons waren gesloten. Maar de fans die wel waren gekomen, waaronder een deel grijs, maakten er een feestje van. Die hadden dan ook twee maanden moeten wachten. Het concert in De Melkweg was een uitgestelde oefening. Eigenlijk had Rios, die twee jaar geleden dankzij de reclamespot van Appelsientje doorbrak met ‘Broad Day Light’, hier in december al moeten staan. Om het lange wachten te verzachten kregen alle bezoekers na afloop een cd met een paar liedjes van zijn laatste album en de Jimi Hendrix-klassieker ‘Voodoo Child’, cadeau. Een mooie vriendelijke geste.

Gabriel Rios Gabriel Rios Gabriel Rios

Pas tijdens de toegift kwam Rios, wiens overhemd de hele avond half open stond, echt los. Tijdens het swingnummer ‘Cinco Manos’ had je even het idee met een popartiest te maken te hebben en kwam er wat beweging uit de 30-jarige muzikant. Ook in het publiek werd er toen pas echt even gedanst.

Ik zou zeggen: Mensen van het North Sea Jazz-festival, wordt wakker! Deze sympathieke Puerto Ricaan verdient een optreden bij jullie. Het is de moeite waard en zijn muziek is leuk. Experimenteel hier en daar. Het past gewoon beter bij jullie dan in het popcircuit. Er is een inschattingsfout gemaakt. En als ik dan toch een verzoek mag doen, dan wil ik de Duitser Roger Cicero ook graag op North Sea zien. Ok. Voor Gabriel Rios nog eerst een hitje dan. En dan op naar een nieuw en waardevol publiek.

Gabriel Rios - website
Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.