Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANSLOG

4 Februari 2008

Internationale carrière

Toevallig komt een ex-Introdans danser op bezoek en zal hij misschien ons wel even zien repeteren. Ja, de danswereld is klein!! Dat is trouwens wel heel erg leuk van dit vak: dat je op een gegeven moment, omdat dansers meestal na een aantal jaar weer naar een ander balletgezelschap vertrekken, vrienden in allerlei landen hebt. Zo ben ik al een paar keer in New York en Madrid op bezoek geweest en in de zomer ga ik naar Japan een oud collega opzoeken!! Canada moet dan eigenlijk ook nog eens, maar ja, daar moet dan eerst wel even voor gespaard worden.

Een wereldbaan
Als je danser bent kun je, als je dat wilt, eigenlijk over de hele wereld solliciteren. Elk land heeft wel een balletgezelschap, moderne groep of neoklassiek gezelschap. Choreografen reizen niet voor niets ook van land naar land voor hun choreografieën of om ergens artistiek leider te worden. Zo kun je als je geluk hebt in je carrière in verschillende landen wonen. Dat is hartstikke leuk!

Audities
Maar... om een baan te krijgen bij een dansgezelschap moet je altijd auditie doen. Meestal bestaat die uit het doen van een balletles. Als je daarna geselecteerd wordt voor de volgende ronde leer je een stuk repertoire (dans dat op het moment op het programma staat) van dat gezelschap. Mag je daarna weer door, dan moet je een solo laten zien. Soms kan een auditie zelfs een heel weekend duren. Dat kost veel energie en geld voor vluchten en hotels enzo.

Repetitie bij Introdans voor de jeugd

Arrogantie
Nou is het zo dat er niet zoveel dans-banen zijn. Om maar iets te noemen; bij Introdans hebben zich al meer dan 500 (!!!) dansers aangemeld voor de auditie die op 2 februari gehouden werd. Terwijl er misschien maar 3 of 4 banen vrij komen. Het is dus best hard, zoveel waanzinnig goede dansers zonder baan. Zwaar ook, alle landen en steden af en steeds maar auditie doen en hopen dat je aangenomen wordt, dat ze iets in je zien, die danseres met mooie kwaliteiten die jij wel weet die je bent en dat je maar hoopt dat je dat aan ze over kunt brengen tussen 200 anderen... En dan weer afgewezen worden. Heel, heel erg moeilijk, je moet echt sterk zijn om dat vol te houden. Daarom krijg je soms bij dansers misschien ook het bekende ellebogen werk. En die arrogantie, die is puur uit zelfbescherming, denk ik.

Contractbesprekingen
Deze weken hebben we onze contractbesprekingen en dat is altijd spannend, zeker voor mijn nieuwe collega's, maar dat zal vast en zeker allemaal goed gaan! Ik ben in ieder geval enorm super blij met mijn baan!!! (Maar dat wisten jullie geloof ik al wel haha!!)

Liefs,
Karin

Introdans - website

Meer logjes van Karin lezen? Ga naar Cultuurpodium Backstage. Als je daar op Karin's foto klikt kun je meer artikelen over haar belevenissen lezen.
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.