Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

28 Januari 2008

Laura Vlasblom rockt in nieuwe theatershow ROK

Laura Vlasblom Laura Vlasblom Laura Vlasblom
Door Chantal van den Boogaard met foto's van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)
Hilversum, 21 januari 2008


Laura Vlasblom is bij het grote publiek vooral bekend als meisje uit Frizzle Sizzle, de stem van Disney’s kleine zeemeermin en door haar deelname aan Sterren dansen op het ijs van SBS6 in 2006. Dat dit meisje er altijd van heeft gedroomd een stoere rockchick te worden lijkt dan ook verrassend, het staat haaks op het imago dat ze bij het grote publiek heeft.

In haar nieuwe theatershow ROK lijkt haar droom uit te komen. Laura laat zien wat ze in huis heeft. ROK staat voor vrouwen, rock and roll en het soms bizarre verhaal achter hun succes. En Laura’s verhaal doet niet onder voor dat van anderen, zo blijkt tijdens de show.
Ze brengt op geheel eigen wijze repertoire ten gehore van een aantal bekende rockladies zoals Janis Joplin, Chi Coltrane en Alanis Morrissette. Daarbij zingt zij twee eigen nummers die nog niet eerder zijn uitgebracht. Als rode draad tussen de nummers door deelt ze al haar wensen en verlangens, maar ook enkele van dieptepunten uit haar leven met het publiek. Vandaar dat ‘Alles Heeft Een Ritme’ “ maar dan in een rockversie - niet ontbreekt. Laura Vlasblom Laura Vlasblom Laura Vlasblom en Angela Groothuizen

De teksten tussen de nummers door zijn tot stand gekomen in samenwerking met Tony Neef. Het zijn treffende teksten waarin Laura openhartig en oprecht spreekt over haar leven. Enerzijds doet ze dit op een luchtige, bijna lichtvoetige manier, met de nodige zelfspot. Anderzijds maakt ze het publiek deelgenoot van een enkele persoonlijke ervaringen uit haar leven. Hoe treffend de teksten ook zijn en hoezeer ze ook tot de verbeelding, wij horen Laura het liefst van alles zingen.

Laura Vlasblom zingt ook in deze show de sterren van de hemel. Ze rockt, ze “rollt” maar brengt ook enkele ballads ten gehoore.
Het nummer “Songbird” van Eva Cassidy dat Laura opdraagt aan haar zoontje Sem, werd door vrijwel iedereen in de zaal ervaren als een emotioneel hoogtepunt van de show.

ROK is pretentieloos en ontwapenend, maar ook veelzijdig, afwisselend en verrassend op alle fronten. De zang is van een hoge kwaliteit, zoals we dat van Laura Vlasblom gewend zijn. Laura rockt, heeft lef en toont zich bijzonder stoer. Ze dwingt daarmee diep respect af.

Laura Vlasblom Frizzle Sizzle Laura Vlasblom en haar partner

De nummers die Vlasblom in het theater zingt, zijn op CD uitgebracht. Deze CD werd op 21 januari in Gooiland te Hilversum feestelijk gepresenteerd en uitgereikt door Angela Groothuizen. Het is nog niet bekend of de CD ook in de winkels komt. Voorlopig wordt de CD alleen na de optredens te koop aangeboden. Een extra reden voor hen die Laura Vlasblom willen horen rocken om haar te gaan zien in het theater, een aanrader wat Cultuurpodium betreft.

ROK is nog tot en met 16 april 2008 in de Nederlandse theaters te zien. Tegelijkertijd is Laura Vlasblom te zien in de musical The World Goes 'Round, samen met onder anderen Tony Neef en Jon van Eerd. Een complete speellijst van ROK is te vinden op de website.

Laura Vlasblom - website
Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.