Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANSLOG

18 Januari 2008

En weer een deel van BEELDSCHOON! klaar

 

Het ballet van choreografe Karin Post voor de voorstelling BEELDSCHOON! is af!! De creatie bestaat uit vier delen. Elk deel heeft een andere muziek en een andere computeranimatie die geprojecteerd wordt op het achterdoek. De rode draad in het stuk is een grote bal. Die bal wordt alleen maar gezien door één danseres, Courtney, die zich daardoor in een andere wereld lijkt te bevinden dan de rest van de dansers.

Laatste eindjes
Nu worden nog de laatste overgangen gecreëerd zodat alle delen mooi met elkaar verbonden worden en het ballet één geheel wordt. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit stuk er in het theater uitziet. Nu repeteren we met een beamer en een groot wit laken, dus ja, dat is het niet helemaal...
Plus dat die bal een aantal keer van boven af op het toneel zal komen, net als de kostuums.

Die worden dan aan een systeem vastgemaakt, dat dan weer verbonden is aan de trekroedes in de theaters. Die trekroedes zijn zeg maar de stangen die voor het publiek niet zichtbaar zijn, maar die boven het toneel hangen. Daar hangen bijvoorbeeld decorstukken, lampen enzo aan. Die kunnen naar boven en beneden bewegen. Zo kunnen de technici die de trekkenwand bedienen de kostuums naar beneden laten zakken. Vroeger deed men dat met de hand door middel van touwen aan de zijkant van het toneel; de trekkenwand. Tegenwoordig is die trekkenwand geautomatiseerd en wordt het bediend door een computer. Omdat we in onze eigen studio repeteren, kunnen we al die overgangen pas in het theater een week voor de première oefenen. Spannend!

Ballet van Karin Post Ballet van Karin Post Eight Heads (foto Karin Lambrechtse)

Nachtmerries en de tel kwijt
Verder zijn we voor de voorstelling BEELDSCHOON! ook met Eight Heads bezig. Echt, zo'n leuk energiek stuk. Gedanst door acht dansers op twee trappen. Met die trappen doen we van alles: overheen lopen, afspringen in de armen van de jongens, op dansen en nog allerlei trucjes. Onder die trappen zitten wielen en ze rollen dus ook nog over het toneel of worden, terwijl de meiden eraan hangen, opzij gekanteld.
Er is één gedeelte, waarin al onze hersens behoorlijk hard moeten werken. Onze repetitor heeft er zelfs nachtmerries van, zei ze. Nou, dat is niet zo gek! Want in dat stuk lopen we in een bepaald patroon om, op, over en tussen die trappen door. Steeds is de volgorde of het been waarmee je op de een bepaalde tel loopt, anders, of moet je allemaal op een andere tel om draaien en achter weer iemand anders aanlopen, aaaargh!!! Als je het stuk ziet, nou dan weet je direct wat ik bedoel!
Het grappige is dat toen ik net mijn stage begon bij Introdans, vijf jaar geleden, dit ballet in een voorstelling zat. Ik zag er dus destijds repetities van. Er was toen één danser die vooraan liep en aan mij vertelde dat hij het hele stuk moest doorgaan met tellen Dus niet 1,2,3,4,5,6,7,8 en weer 1,2,3,4,5,6,7,8 etc., nee: van 1 tot 548. Ahum, dat is dus 137 keer 4 tellen, of 68,5 keer 8... Als hij per ongeluk de tel kwijt was, was iedereen verloren...

En zo naderen we langzaam maar zeker de première datum van 25 februari. Ik ben benieuwd naar BEELDSCHOON!, nog een maand te gaan.

Groetjes,
Karin


Introdans - website

Meer logjes van Karin lezen? Ga naar Cultuurpodium Backstage. Als je daar op Karin's foto klikt kun je meer artikelen over haar belevenissen lezen.
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.