Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DIRTY DANCING WEBLOG

17 Januari 2008

Even waan ik mij in een sprookje
Slechts een week aan het werk en al helemaal ondergedompeld in de productie. Alle dagen staan in het teken van Dirty Dancing. Van dinsdag t/m zondag repeteren we van 10.00 tot 18.00 uur in de repetitieruimtes van Focus. De dagen staan tot nu toe vooral in het teken van wachten omdat de regisseur alles eerst globaal wil hebben staan, voordat we dieper induiken op de materie.

Af en toe zijn er momenten dat je apart wordt genomen om alvast te gaan werken aan scènes of muziek. Vrijdag heb ik voor het eerst mijn nummer 'The hoola song' gezongen voor de muzikaal leider Conrad en schrijfster Eleanor Bergstein. Mijn bloed ging weer sneller stromen. Een verademing om na al dat wachten aan het werk te gaan. De vertaler Laurens Spoor heeft een Nederlandse vertaling gemaakt en samen proberen we erachter te komen hoe zijn tekst qua ritme het beste op de muziek past. Jurkenrek

Eleanor en Conrad luisterden aandachtig en tegelijkertijd verward naar alle Nederlandse klanken waar ze maar weinig van begrijpen. Gelukkig reikt de taal van de muziek ver en viel het kokosnotenlied goed in ieders oor. Voorlopig houd ik zowel de Engelse als de Nederlandse versie paraat en zullen we in het theater gaan ontdekken welke het beste werkt. Zelf ben ik inmiddels fan geworden van de Nederlandse vertaling. Laurens is een vakman en het is ontzettend leuk om een compleet nieuwe tekst te mogen doen. Vooral in deze show waarin veel dingen al behoorlijk vast staan, voelt het als een frisse wind.

Ik kan het niet ontkennen; het is zó leuk om deze pracht en praal aan kostuums te zien en te mogen passen. Wat een happening! Ik kom een studio binnen waar rekken vol met kleding hangen en waar vijf mensen druk bezig zijn met afspelden. Deze mensen zijn allemaal een week over uit Londen om met iedereen een ‘doorpas’ te doen en alles af te spelden.

Even waan ik me een prinses

Zo'n doorpas duurt ruim twee uur per persoon. Ik krijg twee petticoats aan en daarnaast nog eens de meest geweldige jurken waarvan de stoffen speciaal hiervoor zijn gefabriceerd. Alles is tot op de millimeter nauwkeurig op mijn lijf gemaakt. Even waan ik mij in een sprookje&hellip

Noortje

Dirty Dancing - website

Alle artikelen van Noortje Herlaar zijn hier te vinden in het Dirty Dancing Weblog.


=================

gravatar for john

hoi noordje ik had graag het kokosnotenlied voor een optrede met de carnaval hier in limburg kun jij me mischien hieraan helpen b.v.d.john

john (E-mail ) - 08-02-’09 11:05


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.