Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, FESTIVAL

16 Januari 2008

Avontuurlijke derde Numoonfest editie

Ntjam Rosie Ntjam Rosie Ntjam Rosie
Door Serge Julien met foto's van Eric van Nieuwland
Numoonfest, gezien in Lantaren-Venster, Rotterdam op 14 december 2007.


Voor de derde keer was de Lantaren-Venster in Rotterdam het toneel voor het Numoonfest dat dit jaar van 13 t/m 15 december werd gehouden. Dit jaar lag de nadruk nog meer op avontuur, crossover en improvisatie. Cultuurpodium was aanwezig op de tweede dag.

Terwijl in de foyer een swingend collectief genaamd Captain Hat Dance Oost Europese beïnvloede muziek laat horen staat in zaal nummer 1 van de Lantaren het programma volledig in het teken van de Numoonlab TV formule waarbij ook het Numoonlab Orchestra een glansrol vervulde. Een mix van muziek, video, poetry, dans en live-painting met de nadruk op "instant composing". Grote namen uit de nu-jazz, soul, funk en elektronica werken samen met nieuw talent.
Avontuurlijk is het optreden van de Amerikaanse trompettist en producer Jon Hassell die samen met Brian Eno tot de grootste ambient pioniers behoort. Hij heeft in het verleden zijn credits verdient bij onder andere Peter Gabriel, Talking Heads, Seal en de eerder genoemde Brian Eno. Rustig zittend op een stoel improviseert Hassel erop los. Hij wordt van alle kanten gefilmd en op de achtergrond zijn diverse filmbeelden waar te nemen. Ze wordt door kenners wel de vrouwelijke Gil Scott Heron genoemd: Ursula Rucker. De in Philadelphia geboren zangeres heeft een patent op spoken word poetry. Ze heeft naast samenwerking met onder andere King Britt, Nina Simone, The Roots en Jazzanova ook een aantal soloplaten gemaakt. Haar optreden laat zich beluisteren als een mix tussen spoken word, jazz, hip hop en soul. Leuk detail is dat tijdens haar optreden ook een kunstenaar aan de slag gaat met het beschilderen van een doek. Het geheel van muziek, spoken word, tv en schilderkunst maakt het tot een fascinerend geheel.

Tussen de bedrijven door houdt DJ Gea Russell achter de draaitafel de boel levendig met aanstekelijke funky tracks.

Sabrina Stark Sabrina Stark Sabrina Stark

Op 8 december won de Rotterdamse zangeres Sabrina Starke de grootste in Rotterdam gehouden talentenjacht VSB Matters Music Award. Ze zette daarmee de titel van muzikaal ambassadrice van Rotterdam op haar naam. Tijdens Numoon krijgt ze de kans om er op los te improviseren samen met Colonel Joe en Ursula Rucker. Starke’s charmante verschijning herbergt een dijk van een stemgeluid dat al vaker is omschreven als een kruising tussen dat van Randy Crawford, Jill Scott en Tracy Chapman. Ze heeft een wat bedeesde podiumpresentatie maar aan haar vocalen ligt het niet want haar improvisatie is om van te smullen. Volgend jaar komt haar debuut album uit en de verwachtingen daarvan zijn hooggespannen.

In zaal nummer 2 van de Lantaren wordt een geheel niet onsmakelijke opening verricht door de Nederlandse formatie Talking Loud. Deze door leadzangeres Musiex en gitarist Remy geformeerde groep laat een fris geluid horen met fijne melodieën en ritmes dat ergens het midden houdt tussen soul met jazz randjes maar onmiskenbaar een dosis funk tentoon spreidt.

Na Talking Loud is het de beurt aan de in Kameroen geboren maar in Nederland wonende zangeres Ntjam Rosie die met haar band een uitstekend optreden weggeeft. De charismatische zangeres beschikt over een fijn stemgeluid waarmee ze haar Nu Soul liedjes als Squeeze The Breeze en Patience tot een appetijtelijk geheel. In de muziek hoor je een mengeling van Wereld muziek, Jazz, R&B, Soul, Latin & Pop. Naast de Engelse taal horen we ook een Afrikaans dialect terugkomen in haar songs. In januari moet haar debuut album verschijnen dat getuige dit optreden een hoop nieuwsgierigheid oproept.

Later op de avond worden vervolgens bij binnenkomst in zaal nummer 2 koptelefoons uitgedeeld waarmee de acts kunnen worden beluisterd die op het podium zijn te aanschouwen Dit vindt plaats onder de noemer Silent Disco TV dat een mix presenteert van elektronische live-acts en verrassende performances.

De derde editie van het Numoonfest was een uiterst boeiend evenement dat zich niet beperkt tot de soulvolle, funky met jazz besprenkelde muziek maar waarbij ook aandacht wordt geschonken aan film, dance, dicht- en schilderkunst. Deze elementen lijken moeiteloos aan te sluiten bij de muziek wat het tot een uiterst avontuurlijk en smakelijk geheel maakt.

Numoon Fest - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.