Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

8 Januari 2008

Claw Boys Claw, terug van niet weggeweest

Claw Boys Claw Claw Boys Claw Claw Boys Claw
Tekst en beeld van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)
Gezien op 21 december in Het Paard van Troje


Ze bestaan al sinds 1983 en hun laatste cd is 10 jaar geleden uitgekomen. Toen werd het heel stil rond de Amsterdamse punkrockband Claw Boys Claw. Gelukkig komt er in februari weer een nieuwe cd, Pajama Day uit en ze zijn een uitgebreide tour aan het plannen. Ze doen nu een minitour, enkele concerten in kleine zalen er voorbereiding op de grote tour voor komend jaar.

In de uitverkochte kleine zaal van het Paard ligt deze avond de gemiddelde leeftijd van het publiek toch wel rond de veertig en bestaat voor het grootse deel uit mannen. Zodra Peter te Bos met consorten het podium opkomt valt het op dat hij in gewicht iets is toegenomen maar nog steeds beschikt over de tomeloze energie en het charisma dat we van hem gewend zijn. De energie spat er vanaf en het publiek gaat vanaf het moment de band het podium opkomt los. Peter heeft veel interactie met het publiek. Hij neemt uiteraard alle biertjes in ontvangst die hem aangereikt worden. Als je vooraan staat en je hebt een bril of muts op is de kans groot dat Peter het pakt en zelf opzet. De band is goed op elkaar ingespeeld en gitarist John Cameron, bassist Marcus Bruystens en drummer Marc Lamb hebben geen enkel probleem de vaak onvoorspelbare capriolen en invallen van Peter te Bos te volgen. Claw Boys Claw Claw Boys Claw Claw Boys Claw

Hij gooit zijn microfoon diverse keren de zaal in, rent enkele keren het podium af en bouwt het feest wat aan de gang is bij het publiek verder op. Op een gegeven moment rent hij de zaal helemaal uit, als hij na enkele minuten terug komt vertelt hij dat hij heeft geprobeerd wat leven in de brouwerij in de grote zaal, bij Nightwriters on Tour te brengen. Het is onbegrijpelijk mar hij wordt door de beveiliging tegengehouden. Helemaal hilarisch wordt het als Peter van iemand uit het publiek een kerstmuts pakt, inzet met Jingle Bells en via Rudolf, The Red Nose Rendeer bij Merry Christmas uitkomt en een waanzinnige kerstmedley neerzet.

De meeste nummers worden uiteraard uit volle borst meegezongen met als hoogtepunten uiteraard Rosie en Superkid. Het valt mij op dat veel nummers die ik vanavond voor het eerst na jaren weer hoor de tand des tijds met glans doorstaan hebben. Rosie blijft een waanzinnig nummer en Bite the Dice is een ander nummer dat na jaren nog steeds kippenvel veroorzaakt. De nummers die ze spelen van hun nieuwe cd klinken naar meer.

Het optreden zijn ze in elk geval niet verleerd! Met Pajama Day, die uitkomt op 1 februari en een grote clubtour in het verschiet kan het niet anders dat 2008 het jaar van Claw Boys Claw wordt.

Claw Boys Claw - website
Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.