Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ

8 Januari 2008

Benjamin Herman Quartet presenteert 'Campert'

Remco Campert Benjamin Herman bij presentatie Campert Remco Campert
Tekst en beeld van Hans Frederiks (klik voor vergroting)

Op woensdag 19 december 2007 vond de presentatie plaats van de cd ‘Campert’ van het Benjamin Herman Quartet. Ik bewonder het werk van Campert en dat van Herman. Het werd daarom een ideale avond. De muziek op de cd is voor een deel geschreven voor een documentaire over Campert ‘Tijd duurt één mens lang’, waarin Campert aan het woord komt over zijn jeugd, zijn vader en het zelf zijn van vader. Bovendien leest hij in die documentaire een aantal gedichten voor, waaronder het gedicht Lamento.

De avond in het Bimhuis begon met de vertoning van de documentaire, waarbij combinatie van de muziek van Herman met het voorlezen van bijvoorbeeld ‘Lamento’ door Campert, dit gedicht nog melancholieker maakte, nog gejaagder, nog wanhopiger. Na de pauze speelde het Benjamin Herman Quartet een indrukwekkende set, met dat schitterende saxspel van Herman, ‘ouderwetse’ jazz in het Coltrane genre, waar ik erg van houd.

Campert sloot de avond af met het voorlezen van een paar gedichten. Niet Lamento, maar gedichten over jazz musici: Charlie Parker, Chet Baker en Piet Noordijk. Herman kwam ook nog wel aan de beurt voor een gedicht, zei Campert, maar dat gedicht was nog in de maak...

Hier treft u een aantal links aan over Lamento: Karin Spaink over Lamento en Campert die het voorleest. Ook in de Cultuurpodium Yukebox valt Lamento te beluisteren in een uitvoering van Beatrice van der Poel met Corrie en de Grote Brokken. De combinatie van Campert en Herman kunt u beluisteren op VPRO’s luisterpaal, klik door naar track nummer 13. Luister en laat u meeslepen.

Kijk hier voor een bespreking van de CD Campert.
Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.