Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANSLOG

31 December 2007

Even een week vakantie!

Het leven van een danser(es) is altijd hectisch. Je vliegt van hot naar her en dan... vakantie!! Maar wat doe je dan? Juist; niet totaal ontspannen of lekker de hele avond niksen op de bank met je vriend, nee, dan moet er alsnog van alles gebeuren. Tenminste, bij mij...

Vanaf vandaag ben ik “online” bij msn, want als ik mensen “spreek” wil ik ze fatsoenlijk te woord kunnen staan, zonder dat ik na 5 minuten alweer weg moet (dat is dus geen smoesje haha). Ook bel ik mijn vriendinnen weer eens op die geregeld een poging doen me te bereiken, wat zelden tot nooit lukt. Ik sta bekend om mijn voicemail... Ik boek de hele week vol met afspraken met vrienden en familie. Verder gaat de beroemde la open waar alle belangrijke brieven regelrecht in belanden en nu allemaal opengemaakt worden, geordend en netjes op de juiste plaats worden opgeborgen.

Na negen maanden heb ik eindelijk ook maar eens de UPC gebeld, want ik heb zo'n digitaal tv-pakket, maar dat werkte op een gegeven moment niet meer door een storing en sindsdien kon ik maar liefst één Franse zender bekijken vanaf mijn bank. Tot grote ergernis van mijn vriend. Da’s opgelost nu. Mijn lidmaatschap met de sportschool wordt weer nuttig, want niet bewegen, ook al is onze vakantie zeven dagen, dat lukt me niet, dat vind ik maar niets.

Vakantie=opruimen
Mijn eigen huisje waar ik zo trots op ben, wordt in de hoeken bewoond door extra inwoners die mooie draden hebben gespannen en op mijn dakterras staat nog een vuilniszak, een leeg kratje bier en oude planten en modder troep van de zomer. Opgeruimd! Die witte was is ook gedaan en de kasten zijn bijgevuld met een degelijke basis voorraad van verschillende voedsel items.
Toch is deze drukte voor mij gek genoeg juist ontspannend, omdat het allemaal dingen zijn die even los staan van mijn leven bij Introdans en dat is soms wel lekker.
Eigenlijk zouden mijn vriend Ivo en ik met Oud en Nieuw graag naar het buitenland gaan. Madrid bijvoorbeeld, waar een aantal oud-collega's van me wonen, maar die tickets werden steeds duurder. En nu het bijna zover is, moet ik zeggen dat ik het eigenlijk wel heel prima vind, thuis met z'n twee! Lekker koken/knutselen met voedsel, goede wijn, een film de oudejaarsconference op tv (jaja die nu dus werkt), oliebollen (maar niet te veel), flesje champagne, wat vuurwerk, en dan lekker slapen!! Hmmm!!

Alvast vooruitdenken in 2008

Gelukkig nieuwjaar!!!!Fijn die vakantie! Toch werkt het natuurlijk zo dat als we vrij zijn, we toch al bezig zijn met wat gaat komen. Na de vrije dagen gaan we meteen weer heftig aan de slag voor de voorstelling BEELDSCHOON!. Dat is de uiteindelijke reden dat ik dit allemaal schrijf en op cultuurpodium.nl bijhoud! (Wat ik trouwens echt ontzettend leuk vind om te doen!!)
We waren al een tijdje bezig met het repeteren van de stukken voor de première van BEELDSCHOON! in februari, maar door de internationale tournee en het KERSTGALA zijn al die passen even naar de achtergrond gedrukt. Nu zijn dansers op de één of andere manier altijd in staat die bewegingen na één of twee keer herhalen weer in de juiste volgorde en met de juiste kwaliteit uit te voeren. Hoe kan dat toch, vraag je je zich misschien af. Nou, men zegt wel eens dat spieren ook een geheugen hebben. Hoe raar dat ook klinkt, ik geloof het best. Neem nu eens die blackouts die iedereen wel eens heeft. Op het moment dat je beseft: shit, ik weet niet meer wat nu komt, paniekpaniek!!, heeft je lichaam de beweging al gemaakt en dans je tot je grote verbazing al weer de volgende passenreeks. Maf toch? Wel handig natuurlijk!
Maar om even terug te komen op de choreografiën voor BEELDSCHOON!. We moeten zelfs nog beginnen met het leren van een aantal stukken... dus het zal zeker een pittige tijd worden. Maar dat zie ik alleen maar als een uitdaging. Soms, hoe meer hoe beter, jezelf steeds maar uitdagen het zo snel mogelijk onder de knie te krijgen, zweten en er helemaal voor gaan! Heerlijk!
Ook gaan we in april op tournee naar Zwitserland waar we weer een geheel ander programma op het toneel neerzetten. Namelijk FAST FOOD, de laatste voorstelling van het afgelopen seizoen. Wat voor al mijn nieuwe collega's onbekende passen zijn. Ja, zo kom je de tijd wel door!

Maar... nu eerst vakantie!
Bij deze wens ik iedereen een ontspannen maar knallend NewYearsEve en een gezond en goed 2008!!

Groetjes,
Karin


Introdans - website

Meer logjes van Karin lezen? Ga naar Cultuurpodium Backstage. Als je daar op Karin's foto klikt kun je meer artikelen over haar belevenissen lezen.
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.