Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

30 December 2007

‘Stout & Nieuw’ in Ahoy

Gerard Joling Gerard Joling Gerard Joling
Door Judith Verkerk met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Na een succesvol jaar wilde Gerard Joling 2007 bijzonder afsluiten. Het gevolg: 2 uitverkochte soloconcerten in poptempel Ahoy. Even was het spannend of de concerten op 27 en 28 december door zouden gaan: Gerard kampte voorafgaand aan de concerten al enkele dagen met griep. Daar was tijdens zijn ‘Stout en Nieuw’-feestje echter weinig van te merken.

Al tijdens zijn spectaculaire openingsnummer ‘I am what I am’ laat hij Ahoy op zijn grondvesten schudden. Vuurwerk, een showballet en een hysterisch kostuum zetten direct de toon voor een energieke avond.

Dat Gerard Joling een rasartiest is, blijkt wel uit het feit dat hij het publiek gedurende het hele concert weet te pakken. Romantische nummers zoals ‘Laat me alleen met al mijn verdriet’ worden vergezeld van ijsdansers en acrobatische dansacts. Hoewel zijn ‘Topper’-medley wat aan kracht mist door het ontbreken van de twee andere toppers, weet hij met zijn ‘Gouwe Ouwe’-meezingmedley’s de zaal tot meedeinen te brengen. Het hele concert wisselt hij romantische nummers af met meezingers, waardoor de sfeer er goed in blijft. Gerard Joling Gerard Joling Gerard Joling

De gastoptredens worden verzorgd door Dré Hazes, de finalistes van ‘So you wanna be a popstar’ en de youtube-hit Bearforce 1. Als Bonnie St.Clair op het podium verschijnt komt de tot dan toe redelijk makke Gerard in vorm. Zijn scherpe tong produceert de ene humoristische opmerking na de andere.

Hoewel het publiek de gastoptredens weet te waarderen blijft het een feit dat Gerards eigen nummers favoriet zijn. Of hij nu zijn songfestivalnummer ‘Shangrila’, het romantische ‘No more bolero’s’, zijn hit ‘Can’t take my eyes of you’ of zijn duet met André Hazes ten gehore brengt, het publiek gaat uit zijn dak.

De grande finale bestaat uit Gerard Joling gehuld in een extravagant verenkostuum. Onder begeleiding van een showballet, glitterkanonnen en de Edwin Evers-band sluit hij de show af met het nummer ‘This is my life’. Net als het publiek denkt de grootste knaller te hebben gehad zet hij zijn toegift in: ‘Maak me gek’. De zaal staat wederom op zijn kop.

De show laat zich het best omschrijven als extravagant, hysterisch, een tikkeltje erotisch en erg over de top. Typisch Gerard dus. Na afloop liep het publiek dan ook met een grote glimlach naar buiten. Gerard heeft zijn doel bereikt: hij heeft z ­jn jaar knallend af kunnen sluiten!

Gerard Joling - website
Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.