Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

28 December 2007

Hemelse gitaren in de Boerderij

Bernie Marsden Ivo Severijns Robin Berlijn
Tekst en beeld van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Tegen drie uur op zondagmiddag had zich in en voor de Zoetermeerse Boerderij al een groot publiek verzameld. Het valt direct op dat de gemiddelde bezoekersleeftijd hoger ligt dan bij een gemiddeld concert. Dat is niet verwonderlijk omdat er op de affiche enkele gitaarhelden staan aangekondigd die in de jaren zeventig en tachtig al grote successen geboekt hebben

Om vier uur komt de band van Tony Spinner op. Tony is vooral bekend geworden als achtergrondzanger en tweede gitarist van Toto naast Steve Lukather maar daarnaast heeft hij een eigen Bluesrockband. Met drummer Han Nijenhuis en bassist Michel Mulder treedt hij regelmatig op in Nederland. Als hij het podium opkomt in jeans, T-shirt en op blote voeten valt gelijk de enorme tegenstelling op tussen de glamour als hij met Toto optreedt. Als je hem ziet en hoort spelen wordt wel duidelijk dat zijn hart ligt bij de blues en dan valt het nog meer op dat hij een bijzonder goede gitarist is. Naast eigen werk waar ook veel bluesinvloeden in te horen zijn speelde hij een geweldige versie van de blues klassieker ‘Have you ever loved a woman’ en hij sloot af met Hendrix ‘Spanish Castle Magic’ Na een, te lange, pauze van anderhalf uur was het tijd voor de beroemdste gitarist van Nederland Jan Akkerman. Iemand die in 1973 is uitgeroepen tot 's werelds beste gitarist mocht natuurlijk niet ontbreken op dit festival. Jan Akkerman speelde met Wilbrand Meischke op bas, Marijn van de Berg op drums, en Coen Molenaars op keyboards.Ik heb Jan Akkermans al een tijd lang niet meer zien spelen en was daardoor blij verrast dat zijn repertoire tijdens dit optreden vooral bestond uit oude Focus nummers.
Tijdens deze Focus nummers speelde Jan Akkerman de zang- en dwarsfluitpartijen, die voorheen door Thijs van Leer werden gespeeld, virtuoos op gitaar. Door deze uitvoeringen werden de nummers meer gitaar georiënteerd en daardoor perfect passend in het festival dit alles tot groot enthousiasme van het publiek. Het beste kwam dit tot uiting tijdens de klassieker Hocus Pocus die gelukkig als een van de toegiften werd gespeeld.

Marcel Singor Tony Spinner Jan Akkerman

Na weer een lange pauze treedt tegen 10 uur de band van Marcel Singor aan. Deze band zal de rest van de avond op het podium blijven staan. Zij hebben gastgitaristen uitgenodigd en de eerste is een dikke man die mij toch wel bekend voorkomt. Als er een Whitesnake nummer wordt ingezet is de stem ineens wel heel bekend. Bernie Marsden, een van de oprichters van Whitesnake is de volgende in het rijtje illustere gitaarhelden die deze zondag in de Boerderij staat. Whitesnake heeft ooit 2 versies uitgebracht van hun hit ‘Here I go Again’. Het origineel is een bluesy versie en veel later is dit nummer gerevampt naar rock. Bernie zijn uitvoering van vanavond is een mix van de twee versies. Hij begint heel klein om dat naar het eind toe op te bouwen naar een climax. Inmiddels is de zaal behoorllijk leeggestroomd. De meeste bezoekers kwamen blijkbaar toch voor Jan Akkerman. Dat is jammer want zij hebben toch wel wat gemist.

Na een half uur stevige rock van Bernie Marsden is Robin Berlijn de volgende die het podium opkomt. Voor het Noord Nederlands Orkest heeft hij het stuk ‘ High Speed Train’ geschreven en vanavond speelt hij datzelfde stuk voor de eerste keer op gitaar alleen met begeleiding van de band. Ik vond dit een geweldige uitvoering en het was voor mij een van de hoogtepunten van de avond. Ook Danny Lademacher zal later op de avond nog aantreden bij Marcel Singor. Helaas was ik daar niet meer bij want door een snel opkomende griep moest ik helaas verstek laten gaan bij de laatste optredens.

Ik heb bij Guitar Heaven veel verassingen en onverwachte dingen gezien en vooral gehoord. Het is heel leuk om zoveel verschillende gitaristen op een dag te kunnen zien. Het festival is zeker voor herhaling vatbaar. Het enige minpuntje wat ik heb kunnen ontdekken zijn de ontzettend lange pauzes tussen de optredens. Hierdoor is een groot deel van het publiek helaas niet tot het einde gebleven.

Boerderij - website
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.