Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANSLOG

18 December 2007

Op naar eiland nr 2!!

Na 5 heerlijke dagen op Aruba vliegen we zondag door naar Curacao. (Ja! ik heb mijn vriendin van de Havo nog gezien!) Ik kan me van twee jaar geleden nog herinneren dat het theater op Curacao een stukje kleiner was dan die op Aruba. Ook zijn de kleedkamers niet in het gebouw, maar moet je via een grindtuin aan de achterkant van het knalblauwe gebouw, naar twee soort van tuinhuisjes. Lina, onze kleedster, is al druk bezig om het een beetje aangenaam te maken daar, want het rook er niet zo fris... Ook heeft ze samen met toneelmeester Sander een aantal kledingrekken in elkaar geknutseld, want die waren er niet. Lina is voor de dansers echt een rots in de branding; altijd vrolijk, zingend of neuriënd loopt ze rond om van alles en nog wat in orde te maken. Van de kostuums bij Introdans tot hulp voor bijvoorbeeld een verhuizing of een ritje naar Ikea. Heel erg fijn!!

Auto's huren
Als we aankomen zijn we lekker een dagje vrij. 's Ochtends gaan collega-danser Javier en ik een autobus regelen. Het lijkt ons leuk lekker een dagje met zijn allen rond te rijden van strand naar strand. Uiteindelijk na 3 uur wachten hebben we 2 grote auto's waar we met z'n 14en net in kunnen. Alles gaat nu eenmaal op een iets relaxter tempo hier in de Caribbean, haha.

Met 2 propvolle Toyota Carens gaan we op pad. Spannend!! Het eerste strand is meteen een succes. Cas Abou heeft alles wat een perfect strand zou moeten hebben, wit zand, ligstoelen, palmbomen, een cocktail bar, massage huisje, douches en een ongelooflijk blauwe zee waarin iedereen ligt te snorkelen. Omgeven door een school van kleine visjes zien we van alles voorbij komen!! Heel erg mooi.

Polish Pieces van Hans van Manen. Ik dans in een blauw pak (foto Hans Gerritsen)

Daarna gaan we naar het Groot Knip strand en zien we een betoverende ondergaande zon. Ook kan ik me nog een lokaal restaurantje herinneren van de vorige keer, ‘Jaanchies’ genaamd. Na wat gok en gis werk vind ik het toch. We worden welkom geheten door een enorme kerststal met een kerstboom met de bekende piepende kerstliedjes. Oh ja, het is december en bijna kerst... De man van het restaurant is echt geweldig! We mogen zelf ons menu samenstellen. We eten zelfs leguaan en geit!! Een perfect dagje op Curacao!

Luna Blou.
We doen 4 optredens in Theater Luna Blou: twee schoolvoorstellingen en twee open voorstellingen. Bij de schoolvoorstellingen, waar normaal gesproken de kids 8-12 jaar zijn, zijn deze leerlingen een stukje ouder. Dat danst direct anders, maar gelukkig zijn ze snel stil en vinden ze het toch best cool. De open voorstellingen zijn helemaal uitverkocht. Bij de eerste twee optredens was het nog gelukt om de eerste rij van het publiek leeg te houden, maar nu kan dat dus niet meer. Je moet je voorstellen dat de eerste rij stoelen gelijk op het toneel beginnen en vanuit daar naar boven gaat. Het publiek zit dus heel dicht bij. Ik voel me ineens heel erg bekeken. Maar dan merk je ook dat je door alle ervaring die je in de loop der jaren opdoet, gewoon weet wat je moet doen en kun je dansen zoals normaal. Het was ook wel even puzzelen met de ‘spacing’ van de balletten. Omdat het toneel slechts zes meter diep was (normaal is ongeveer tien meter) moesten sommige dansers zich diagonaal verplaatsen in plaats van recht en was de cirkel geen cirkel maar een ei. Ook raakte een van de dansers geblesseerd aan zijn rug en moesten we een paar uur eerder beginnen om sommige delen met de tweede cast door te nemen. Gelukkig ging alles goed!! En joelde het publiek na afloop enthousiast. Dat is zo leuk hier, de mensen zijn niet bang zich te laten horen...

Polish Pieces van Hans van Manen. Ik dans in een blauw pak (foto Hans Gerritsen)

Allmost finito...
Vandaag was onze laatste dag... Jammer, jammer!! Tien van ons zijn gaan zwemmen met dolfijnen in het Sea Aquarium. Ik persoonlijk lig met een zieke maag in mijn bed... hmm, leuke afsluiting. Gister na de voorstelling was het 23 uur en alle restaurants al dicht. Toen zijn we naar een soort van lokale snackbar gegaan waar ik al mijn twijfels bij had, maar ja ik had zo'n honger en een Nederlands stel at daar regelmatig zonder nare effecten dus... Maar nee dat is niet goed gevallen. Mijn collega's komen met dvd en veel fantastische foto's en verhalen terug. Het maakt zo'n tournee wel helemaal af natuurlijk. En ik kan zeggen dat iedereen, de directie, repetitior, techniek en alle dansers enorm veel plezier hebben gehad op deze speciale tournee! Hopelijk over twee jaar weer!!

Karin

Introdans - website

Meer logjes van Karin lezen? Ga naar Cultuurpodium Backstage. Als je daar op Karin's foto klikt kun je meer artikelen over haar belevenissen lezen.
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.