Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

11 December 2007

Stevie Ann krijgt publiek volledig mee

Stevie Ann Stevie Ann Stevie Ann
Door Rutger Stronks met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)
Gezien in het Paard van Troje | 8 december 2007


Afgelopen zaterdag stond de Limburgse Stephanie Struijk, beter bekend als Stevie Ann, in het Paard van Troje te Den Haag. Met haar debuutalbum won ze al eerder een Essent Award en ook was haar nieuwe album goed voor een zilveren harp. Haar onlangs uitgebrachte nieuwe album ‘Closer to the Heart’ gaf aanleiding voor een tournee langs de Nederlandse poppodia. In het voorjaar van 2008 staat een theatertour gepland.

Begeleid door gitaar, drums en bas wordt het concert geopend met enkele rock- en country-achtige nummers als ‘I’ve listened to Buddha’ en ‘Johnny’ en ‘Get Away’. Stevie Ann blijkt bij de eerste nummers al zuiver van stem. Ook is het geluid in de zaal optimaal afgesteld en de eerste nummers worden dan ook door het enthousiaste publiek erg goed ontvangen. Ook heeft Stevie Ann niet te klagen over de opkomst, het concert lijkt zo goed als uitverkocht in de grote zaal van het Paard. Het publiek blijkt vooral te bestaan uit meisjes die zich kunnen identificeren met de muziek en teksten van Ann, die zich vooral lijken te richten op het vallen en opstaan in de liefde. Stevie Ann zelf maakt een ontspannen indruk. De 21-jarige Limburgse komt op in een zilveren topje en ook haar roodgelakte nagels vallen op. Naast de liedjes met countryachtige trekjes die soms wat weg lijken te hebben van Ilse de Lange, brengt Stevie ook haar nieuwe single ten gehore, de ballad ‘Baby Blue’. Een meer rustig, slow tempo lied dat onder luid gejuich van het publiek beëindigd wordt. Ook waagt Stevie Ann zich aan een cover van ‘Personal Jesus’ van Depeche Mode, waarbij ze aangeeft eerder altijd gedacht te hebben dat het nummer van Johnny Cash afkomstig was. Tijdens de cover legt ze haar gitaar weg en geniet ze zichtbaar van de gitaarsolo van gitarist Maarten van Damme.

Stevie Ann Stevie Ann Stevie Ann

Het concert wordt vervolgd met enkele akoestische nummers die ze solo met haar akoestische gitaar ten gehore brengt. Overigens spijtig dat juist deze rustige nummers verstoord worden door het geroezemoes achterin de zaal. Desondanks kwamen deze nummers erg puur en oprecht over en als de band zich weer op het podium vervoegt wordt de ballad ‘Daybreak’ uitgevoerd. Ook dit laatste nummer wordt beloond met luid gejuich, alom reden voor de band en Stevie Ann om nog twee toegiften te spelen. Hieronder bevindt zich de Queen-cover ‘One year of Love’. Na het laatste nummer neemt Ann nog even de tijd om twee albums te signeren van fans die met hun net gekochte cd op tijd naar het podium wisten te komen.

Stevie Ann heeft in Den Haag laten zien dat ze als 21-jarige in staat is het publiek aan haar muziek en tekst te binden. Al hebben sommige teksten nog een kinderlijk randje, dat overigens ook een verklaring zou kunnen zijn voor het meisjesachtige publiek, is Stevie Ann in staat om te groeien tot een volwassen singer/songwriter van Nederlandse bodem.

Stevie Ann - website
Paard van Troje - website
Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.