Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANSLOG

8 December 2007

Bon Bini op Aruba!!

Ongelooflijk, we zijn er!! Na een vlucht, met overstap, van 12 uur arriveerden we op het vliegveld van Aruba, “One Happy Island!” Iedereen is helemaal uitgelaten. Direct voel je de warmte op je afkomen, het Caribische klimaat. Van te voren hadden we natuurlijk al even gekeken. Overdag 30 graden met volop zon, wat kleine wolken en een verkoelend briesje. Perfect!

Terras met BBQ
Keurig werden we opgepikt door Vicky van de organisatie. Allemaal de bus in naar ons hotel, of eigenlijk appartementen. Superleuk, de kamers zijn mooi en er is een binnenplaatsje met cactussen, terrasjes, BBQ en een fonteintje.
“Over 10 minuten bij het zwembad!”, roept Roel, onze directeur. Na een korte meeting en uitleg over het hoe en wat van het eiland gaan we opzoek naar een restaurantje. Via een strandclub, cocktailbar en een stukje lopen zitten we uiteindelijk op een terrasje heerlijk buiten onder de sterren gezellig te eten. BUITEN om 22uur!!

Vamos a la playa
De dag erna zijn we vrij. Na wat inkopen doen voor ontbijd en dergelijke gaan we richting het strand. “Vamos a la playa!!” Bij het hotel hoort ook een beachclub. Bij de club zit ook een bar met zwembad. Wauw... het strand is zó wit, en dan de palmbomen, ik voel me gelukkig! Mijn collega's zo te zien ook, want iedereen straalt! Daarna lopen we langs winkeltjes en als heuse toeristen souvenirshops te snuffelen voor onze kerstkado's. Je zou bijna vergeten dat het december is met dit weer! En dan pakken we de bus naar een ander strand. Waanzinnig hoor!


Sint op Aruba

's Avonds gaan we met z'n allen eten en natuurlijk wordt het sinterklaas feest niet vergeten. In Nederland hadden we al lootjes getrokken, cadeau's gekocht en gedichten geschreven. Echt leuk! Pepernoten en chocola erbij, hmm! Iedereen had er echt iets speciaals van gemaakt.

Bon Bini op Aruba!! Bon Bini op Aruba!! Bon Bini op Aruba!!

Oh ja... werken!
Natuurlijk moet er ook nog gewerkt worden. In een kleine studio aan de zijkant van het theater, Cas Di Cultura, doen we een balletles. Flink zweten, want de airco was van te voren niet aan en tijdens het dansen zo'n koude lucht op je lichaam is niet fijn. Daarna repeteren we de twee balletten Sechs Tanze en Final Sounds. Nu alle nieuwe dansers de passen beginnen te kennen komt de expressie, echt leuk om te zien!

Vandaag hadden we twee voorstellingen voor schoolkinderen. De eerste om 9 uur en het ging voor dat tijdstip best goed, de tweede was om 11uur. We dansen één stuk met stoelen en die konden niet meegenomen worden vanuit Nederland. De originele zijn wit, rond en van hout. De stoelen waar we nu mee moeten dansen; rood, vierkant en gestoffeerd. Ook kan de zitting omhoog klappen. Zo moet je altijd wel het een en ander aanpassen. Maar dat houdt het ook wel spannend.

Geen Caribbean carnaval
Ik hoop maar dat de kids geen Caribbean carnaval verwachten ofzo... Maar na de voorstelling blijkt dat ze zich best hebben vermaakt. Aan het eind stellen we onszelf altijd even voor en mogen ze vragen stellen. In plaats van een vraag hoorden we: “We vonden jullie zo mooi!” en: “Ik kom ook uit Nederland en vond het zo knap!”
Morgen twee voorstellingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Misschien komt Daphne, een oude vriendin, met wie ik de HAVO in Friesland heb gedaan en 10 jaar niet heb gezien (!), kijken samen met haar vriend. Ze zijn hier een maand geleden naartoe verhuisd met hun dochtertje. Dat zou echt bizar zijn!

Zondag gaan we dan alweer door naar Curacao... Time flies when you're having fun!!

Te otro biaha! Ayo!
Karin


Introdans - website

Meer logjes van Karin lezen? Ga naar Cultuurpodium Backstage. Als je daar op Karin's foto klikt kun je meer artikelen over haar belevenissen lezen.


Gebruikte Tags: , ,

=================

gravatar for karin

uhm…
vamos a la PLAYA, moet dat natuurlijk zijn!!
(die cocktails he… :-) )

karin (E-mail ) - 08-12-’07 23:20

gravatar for Mieke

Ik heb het even verbeterd hoor! Ben benieuwd naar je volgende verhalen uit tropische oorden! Het regent hier pijpestelen!

Mieke - 09-12-’07 07:42


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.