Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANSLOG

3 December 2007

De Drukke December Winter Maand met...

Dat december een drukke maand is, zal velen vast bekend in de oren klinken. Maar dat dat voor dansers misschien nog wel meer geldt, weet bijna niemand. De feestdagen en dan niet alleen kerst, maar ook bijv. Pasen, zijn namelijk echt van die dagen dat men het leuk vind naar het theater te gaan. Logisch natuurlijk!

December = hard werken
Voor ons Introdansers betekent dat doorwerken tot 31 december omdat we samen het KERSTGALA verzorgen in Arnhem, Apeldoorn en Zwolle. Voor dit programma doen wij, het Ensemble voor de Jeugd, het ballet Sechs T ¤nze! Daar ben ik echt heel erg blij mee, want het is één van mijn favoriete balletten. Slechts 10 minuten, maar zo vol geintjes, mannen in jurken, poederpruiken en zeepbellen. Leuk!

Wel betekent dit weer een extra stuk om in te studeren. Zo hadden we, naast de repetities van 10 tot 17 uur, ook nog 2 avondrepetities vorige week. Daarnaast zijn we, zoals jullie misschien al wel op deze site hebben gezien en gelezen, volop bezig met de choreografieën van Alwin Nicolaïs voor BEELDSCHOON! En we hebben VANMANENMIX in Amstelveen gedaan, vorige week maandag 1 en dinsdag 2 schoolvoorstellingen in het theater in Oss (waarvan de eerste om 10.30 uur; dat betekent 7 uur op, hup de bus in en om 8.45 uur aan de make-up!! om voor zo'n 400 lagere school kids te dansen). Woensdag hadden we weer een voorstelling in Doetinchem en zaterdag stonden we in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Karin Lambrechtse tijdens een training (foto Hans Gerritsen)

Tournee in de zon
Dan zijn we maandag een dagje vrij en dat is wel heel fijn, want ik moet echt nog van alles in huis halen voor... Jawel; dé tournee van dit jaar; Aruba en Curacao!!! Joehoe!!! Uhm, wat heb ik nodig? Zonnebrand factor 40 (nee ik overdrijf niet, ben nogal witjes en met 30 graden en vele uren volop zon zie ik er binnen de kortste keren uit als een kreeft, die ik dan toch liever daar lekker op eet dan dat ik er zelf zo uit zie!), snorkels, wereldstekker, mijn videocamera natuurlijk, inclusief leeg opname bandje (zal namelijk niet de eerste keer zijn dat ik per ongeluk over iets anders heen opneem...) bikini’s en, en, en...

Mijn collega's vragen echt van alles aan me, dat komt omdat ik 2 jaar geleden ook al eens naar de Nederlandse Antillen op tournee ben geweest. En dat heb ik nog niet verteld, maar mijn collega's dansen, op 1 na (Javier), pas sinds augustus dit jaar bij Introdans. Dat was nogal spannend de eerste paar weken, want je gaat zo ontzettend veel en intiem met elkaar om, dat als het niet klikt het heel lastig kan worden om samen te werken/dansen. Maar ik kan zeggen, het is echt een te gekke groep!! We voelen ons goed met elkaar en ook op het toneel voelt het als 'een geheel' alsof we al jaren samen dansen en dat is fijn! (ben natuurlijk niet mijn oude collega's vergeten hoor, ik mis ze soms zeker!)

Sorry, ik dwaal een beetje af, maar je snapt het vast al, in de voorstellingen tijdens deze tournee op de Antillen doen we wéér andere choreografieën. Om even een getal te noemen, op dit moment werken we dus aan 14 balletten…
De decembermaand is dus inderdaad van alles; Sinterklaas-maand, Kerst-maand, vooral een drukke wintermaand, maar dan wel één met... 30ºC en geen witte sneeuw, maar witte stranden!!

Groetjes en tot de volgende weblog vanaf het strand!!
Karin


Introdans - website

Meer logjes van Karin lezen? Ga naar Cultuurpodium Backstage. Als je daar op Karin's foto klikt kun je meer artikelen over haar belevenissen lezen.


Gebruikte Tags: , , ,

=================

gravatar for Lianne

Jullie zitten nu in de bus op weg naar Schiphol. Werk ze en laat kinderen en volwassenen daar van veel mooie dans genieten!

Voor wie ‘in de buurt’ is: zaterdag 8 dec in Cas di Cultura op Aruba en donderdag 13 december in Teatro Luna Blou Curacao.

Toi,
Lianne

Lianne (E-mail ) (URL) - 04-12-’07 10:32


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.