Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FAME LOG, Williams weblog

2 December 2007

Grappig zijn is toch niet zo moeilijk?Hallo Iedereen!
En zo vloog de tweede week alweer voorbij. Soms is het niet voor te stellen hoe snel alles gaat. We zijn zo goed als door de hele eerste akte heen en dat in twee weken tijd! Het was zeker geen onbewogen week. Zo kwam natuurlijk het nieuws dat Kim-Lian zwanger is, hetgeen voor ons allemaal als een supergrote verrassing kwam. Dus bij deze natuurlijk namens de gehele cast en crew: Kim ontzettend gefeliciteerd!

Persdag
Ik ga heel even terug in de tijd, aangezien ik vorige week vergeten was om wat te vertellen over de persdag. Ik heb een aantal vragen gehad over hoe zón dag nou in elkaar steekt. Het begint natuurlijk lekker rustig met de cast en crew. Er zijn behoorlijk mensen die elkaar al kennen van andere seizoenen, maar er zijn ook
behoorlijk wat nieuwe gezichten. Het fijn voordat de grote persmassa binnenkomt om eerst elkaar even te spreken.
Daarna mocht de pers plaatsnemen op de daarvoor bestemde stoeltjes. Er werd door regisseur Martin Michel één en ander uitgelegd over het decor en er werden dia's vertoond met wat schetsen en ruw materiaal.

De pers kon een maquette van het decor bekijken

Jaren '80
Ook werd er verteld door Arno Bremers, die het ontwerp van de kostuums in zijn handen heeft, dat momenteel de kleding van de jaren '80 in de mode is en dat dit goed uitkomt voor het kostuumontwerp van Fame. Fame speelt zich af in de jaren '80 maar wij willen graag een goede mix maken van het toen en het hier en nu. Dit was overigens ook de kracht van Grease. Toch terug in de tijd, maar met het snelle en hippe van nu.

Smile!!!!!
Daarna moesten wij als cast en creatives plaatsnemen voor de grote foto. Dit is natuurlijk het moment voor de pers om mooie plaatjes te maken. Maar na vijf minuten lachen beginnen je kaken behoorijk te verkrampen. Iedereen heeft vervolgens apart ]interviews met kranten, internetsites of bladen. Dit loopt uiteindelijk een beetje rustig op zijn einde. Na de broodjes zijn de persmensen weg en is het voor ons tijd om te starten met het lezen van het script.

Terug naar nu en het acteren
Deze week stond een beetje in het teken van acteren. Er zijn behoorijk wat spelscènes in deze show. Acteren, wat eigenlijk de moeilijkste discipline is, wordt aangestuurd door Martin Michel maar ook door Joep Onderdelinden. Hij is de assistent van Martin en de meeste mensen zullen hem kennen als postbode Siemens uit de TV-serie Zaai.

Smile!!!!!

Timing en lachen
Ik vind het fantastisch dat hij er bij is. Hij is behoorlijk bedreven in de komedie en mijn rol is flink bedoeld voor de lach. Komedie is trouwens de moeilijkste vorm van acteren. Iedereen zegt al gauw: ''Maar grappig zijn is toch niet zo moeilijk'', maar dat is zeker niet waar. Uiteindelijk iemand aan het lachen krijgen is een behoorlijke opgave. En het stoeiproces met de tekst vind ik leuk en spannend, maar soms ook heel frustrerend. Waarom komt die zin zo uit mijn mond terwijl ik het helemaal niet zo bedoel? Of waarom vind ik de timing niet in die grap?
Gelukkig maar dat we zes weken de tijd hebben om ons de kans te geven om het zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Voor mensen die zin hebben in een avondje lachen moeten zeker gaan naar de voorstelling 'Worst' van Joep Onderdelinden die de komende maanden nog door het land tourt.


Ik zit eventjes in GTST
Wat misschien ook leuk is om te vertellen is dat ik sinds afgelopen vrijdag te zien ben in GTST in de rol van Thijs van Dam. Een zanger van een band die er nog drie weken in te zien zal zijn. En dan nu op naar de derde week. We zullen komende week gaan beginnen met de tweede akte en ik kan niet wachten om morgen weer te beginnen.

Tot snel, Ciao William

De Nederlandse Fame - website & Hyves

Als je alle logjes van William wilt lezen klik dan hier.


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.