Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANSLOG

30 November 2007

Dansen voor de koningin

Het begon met het bedrijfsuitje van Introdans naar Paleis Het Loo. Daar was ik nog nooit geweest. Het was een erg geslaagd en gezellig uitje! Waarom ik dit vertel? Nou, een week later waren we er namelijk weer! En wel voor een openlucht voorstelling in de tuinen van Het Loo, hoe gaaf! Ik vind een optreden op een speciale locatie altijd erg leuk. Het is zo anders dan in het theater, de belichting, sfeer, hoe je het publiek ziet (normaal zitten jullie namelijk, voor ons dansers, in een soort 'zwart gat', maar bij een openluchtvoorstelling zie je iedereen zitten en dat voelt heel anders).

Na de repetities stond ik in de geïmproviseerde kleedkamer met een lolly in mijn mond te sms-en toen ineens Prinses M ¡xima langsliep. Ik schrok me te pletter!! Wat doet ze hier? Ze sprak wat vriendelijke woorden en liep weer door, gevolgd door haar 'security'.

Die avond vertelden onze directeuren Roel en Ton ons; “Jullie vragen jullie vast af voor wie deze voorstelling eigenlijk is en waarom Prinses M ¡xima hier rondloopt. Het zit zo, Prins Willem-Alexander is dit jaar 40 geworden en deze openluchtvoorstelling is deel van het speciale verjaardagsfeest dat M ¡xima voor haar Willem-Alexander heeft georganiseerd. Wij zijn het verrassingskado!”. Toen was het wel even stil... Ik kon mijn oren niet geloven.

Introdans als verrassingscadeau
Een paar uur voor de voorstelling zaten we allemaal vol spanning te wachten. Door een klein raampje konden we af en toe een bus of limousine aan zien komen en natuurlijk speculeerden we flink over welke beroemdheid er uit zou stappen, haha. Doordat het af en toe flink regende was het nog maar de vraag of het optreden in de tuin door zou gaan. We zaten allemaal te duimen. Gelukkig was het voor en tijdens de voorstelling droog. Tot vlak voor het oplopen hielden we onze trainingskleren aan, want het was koud.

Picnic door Introdans (foto Hans Gerritsen)

Het eerste stuk was in alleen een soort balletpak. Brrr, maar niemand die dat erg vond natuurlijk, we hoefden ons alleen maar te bedenken wie er daar buiten zaten... Ontzettend bijzonder, op de veranda van het paleis en de trappen naar de tuin zaten Koningin Beatrix, de koninklijke familie en andere hoogheden die vanuit heel Europa naar dit feestje waren gekomen.
Na afloop stonden we in de hal van het paleis en kwamen de koningin, Prinses M ¡xima en Prins Willem-Alexander hun dank betuigen. Ze hadden ontzettend genoten. Nou, anders wij wel!! De koningin had ik nog nooit in het echt gezien. Een hele indrukwekkende mooie vrouw!

De koningin ontmoet, en nog eens
En dat was nog niet alles... Een paar weken geleden was er in het Muziektheater in Amsterdam het Gala van het Dansersfonds' 79. Topgezelschappen en dansers van over de hele wereld traden op op deze avond. Wij dansten Evening Songs, een ballet van choreograaf Jir ­ Kyli ¡n. Het verzoek kwam of wij, Jamy en ik, in de pauze mee naar het publiek wilden. Ja hoor, maar waarom dan? Nou; om de koningin een hand te geven!
Voor de pauze werden we opgepikt en samen met vier andere dansers naar een speciale ruimte gebracht. Daar stond ze... Tussen fotografen en bekende Nederlanders: onze koningin. We liepen naar haar toe en werden één voor één voorgesteld. Ze sprak met iedereen en wist precies wie wat had gedanst.

Dit is wel een heel bijzonder moment in mijn carrière, nee, in mijn leven!! Ik vond het al speciaal om haar op het verjaardagsfeest op Paleis Het Loo te zien, laat staan dat we met elkaar praatten tijdens dat Gala! Voelde me ontzettend vereerd en ik hoop dat ze nog vaak echt mag en wil genieten van een dansvoorstelling van welk gezelschap dan ook!!

Groetjes Karin

Introdans - website

Meer logjes van Karin lezen? Ga naar Cultuurpodium Backstage. Als je daar op Karin's foto klikt kun je meer artikelen over haar belevenissen lezen.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.