Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FAME LOG, Williams weblog

25 November 2007

Het voelt als een droomstart

Musicalacteur William Spaaij speelt in De Nederlandse Fame de rol van Joe Vegas. William zal de komende periode in Cultuurpodium Backstage van zich laten horen en ons op de hoogte houden van zijn belevenissen in de aanloop naar de première van Fame. Hieronder eerst even wat informatie van ons over wat hij zoal gedaan heeft tot nu toe en daarna komt William zelf aan het woord.

William Spaaij Weetjes over William Spaaij
William is een talentvol musicalacteur die zijn opleiding kreeg bij Lucia Marthas, op het Conservatorium in Zwolle en in de afdeling Musicaltheater op Fontys Dansacademie in Tilburg. Hij kreeg workshops van onder meer Stanley Burleson, Karin Bloemen, Gerrie van der Klei en Bert Stoots, maar ook in New York bij het Broadway Dance Center. William speelde tijdens zijn opleiding al diverse musicalrollen, waaronder de hoofdrol in de Europese première van Footloose. Zijn professionele debuut volgde in Crazy for You gevolgd door TiTaTovenaar. Vorig seizoen speelde hij in de musical Grease de rol van Kenickie en was tevens understudy van Danny. In het TV-programma "De meester en de leerling" gepresenteerd door Sonja Barend kreeg hij een masterclass van Willem Nijholt.

Hallo allemaal!
Vandaag is het zondag, dat betekent in veel culturen en geloven een rustdag. Zo ook voor ons. En ik kan je vertellen zo'n rustdag kunnen we goed gebruiken. Voornamelijk de spieren en stembanden hebben behoorlijk veel te verduren in zo'n eerste week van de repetities. Voor de meesten is het toch weer een tijdje geleden om zo intensief nieuwe choreografie of zang aan te leren. Zo ook voor mij. Maar ik kan jullie verzekeren dat de choreografie echt ontzettend gaaf wordt.

Natuurlijk is het ook spannend voor de regisseur/choreograaf Martin Michel om de eerste week in te gaan. Hij zit met vragen zoals of iedereen het kan volgen en of het er met 20 man nog steeds gaaf uit ziet etcetera. Daarom is de eerste week altijd een bijzondere.

Familie voor een jaar
Je moet niet vergeten dat er mensen in de Fame-cast zijn die elkaar nog nooit hebben ontmoet en die nu een jaar lang zo ongeveer als een familie samen zullen moeten leven. Gelukkig voor mij zijn er zeer veel bekenden van Grease maar de mensen die net van school komen maken een behoorlijke vuurdoop mee. Ik kan me die vuurdoop nog goed herinneren van mijn eigen eerste productie. Tot nu toe is de groep in ieder geval ontzettend relaxed en is de sfeer super.

Decors, cue's en lunchlijsten
Wat ook heel leuk is om te vertellen is dat er naast ons deze week ook mensen van de techniek al hard aan het werk zijn. Er zijn bijvoorbeeld al delen van het decor binnengebracht zo dat wij daar alvast mee kunnen oefenen. Ook moet Hoofd Techniek nu al delen van de show bekijken vanwege de diverse cue's die hij tijdens de show in het theater moet gaan aangeven.

Een ander belangrijk iemand is onze Company Manager, dat is iemand die heel veel dingen moet regelen voor de cast en crew. Zo krijgen wij elke dag een lunchlijst die wij moeten invullen en dan liggen de broodjes al lekker klaar als we pauze hebben. Ook moet zij ervoor zorgen dat er zo snel mogelijk een fysiotherapeut komt als daar behoefte aan is.

Er zijn heel veel taken waar alle technici en andere hulptroepen - net als wij - de hele dag mee bezig zijn.

Spierpijn
In ieder geval zit de eerste week erop en ik kan je vertellen dat het voelt als een echte droomstart! Als wij zo allemaal met deze motivatie verder gaan dan kan deze show niet meer stuk. Met veel spierpijn liggend in mijn stoel wens ik iedereen weer een fijne week.

Ciao William


De Nederlandse Fame - website & Hyves

Als je alle logjes van William wilt lezen klik dan hier.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.