Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL, VERWACHT

25 November 2007

Evita: ‘repeteren, repeteren, repeteren’

Brigitte Heitzer (foto Berbera van den Hoek) Eerste repetitiedag Evita Roberto de Groot (foto Berbera van den Hoek)
Door Berbera van den Hoek met foto's van Mieke Kreunen en Berbera van den
Hoek (klik voor vergroting)


De hele cast van Evita is al enkele weken aan het repeteren maar ook zij hebben de afgelopen weken op zondagavond aan de buis gekluisterd gezeten. Zij waren net als het Nederlands publiek nieuwsgierig wie de hoofdrol zal gaan vertolken.

Het is gebruikelijk dat de pers uitgenodigd wordt op de eerste repetitiedag maar dat werd in dit geval wat later omdat de potentiële hoofdrolspeelsters nog aan het strijden waren om deze felbegeerde hoofdrol. Eindelijk was het dan zover. Er werd een tipje van de sluier opgelicht van het spektakel dat vanaf 16 december de Nederlandse theaters zal doen schudden.

Allereerst heet Erwin van Lambaart de verzamelde pers van harte welkom. Hij vertelt dat het alweer zo’n 11 jaar geleden is dat men kon genieten van Evita op de Nederlandse podia. Daarom stond het alweer enige tijd op de verlanglijst van Joop van den Ende Theaterproducties om het weer op de planken te brengen. Evita is een van de vele musical klassiekers die in veel wereldsteden te zien is geweest. Omdat niet iedereen de mogelijkheden heeft deze steden te bezoeken worden deze producties steeds vaker vertaald en in Nederland opgevoerd. Het uitbrengen van een typisch Nederlandse musical kost heel veel tijd. Bijvoorbeeld de voorbereidingen voor de musical Ciske de Rat hebben ongeveer tweeënhalf jaar geduurd. Eerste repetitiedag Evita Eerste repetitiedag Evita Eerste repetitiedag Evita

Evita is de laatste musical die Andrew Lloys Webber met Tim Rice geproduceerd heeft. In 1978 was deze musical voor het eerst te zien in Londen. De hoofdrol werd toen vertolkt door Elaine Paige. Daarna is deze musical via New York in bijna alle wereldsteden te zien geweest. Opvallend is dat in Argentinië deze musical nooit te zien is geweest. Voor de musical die vanaf 16 december te zien zal zijn is alles uit de kast gehaald om hem in een nieuw jasje te steken. Er is een nieuwe vertaling gemaakt door Daniel Cohen. Voor het eerst is er aan de oorspronkelijke versie een nieuw nummer toegevoegd, ‘You must love me’ uit de film Evita met Madonna in de hoofdrol.

Matt Ryan, de regisseur, is om zich voor te bereiden naar Argentine geweest. Hij heeft het dorpje bezocht waar Evita is geboren en hij is daar zelfs in het huisje geweest waar ze gewoond heeft. Uiteraard is hij ook naar Buenos Airos geweest. De reis heeft veel indruk op hem gemaakt en hij vind het ontzettend leuk dat hij de kans krijgt om Evita te regisseren.

Voor de musical Evita is voor de eerste keer in de Nederlandse geschiedenis, in navolging van Engeland waar dit concept al in gebruik is, van de casting een tv programma gemaakt. Het Nederlandse publiek heeft gekozen wie de hoofdrol in de musical gaat krijgen. Erwin van Lambaart geeft nogmaals aan dat hij achter de keuze van het Nederlands publiek staat en heel blij is dat Brigitte Heitzer de hoofdrol gaat vertolken.

Marjolein Teepen, Brigitte Heitzer en Anne Stalman Eerste repetitiedag Evita Het traditionele taartmoment (foto Berbera van den Hoek)

De trouwe kijkers van het programma ‘Op zoek naar Evita’ komen nog meer bekenden tegen in de cast. Marjolein Teepen had al een rol in het ensemble maar ze is ze ook understudy van de hoofdrol en hetzelfde geldt voor Anne Stalman. Daarnaast zal Stanley Burleson de rol van Che vertolken en Roberto de Groot die van Juan Peron.

Uiteraard krijgen we ook een klein voorproefje van wat we kunnen verwachten vanaf 16 december. De hele cast geeft een spetterende show weg met het nummer Buenos Aires. Het voorproefje wat ik heb gekregen smaakt naar meer en ik kan nauwelijks wachten tot 16 december.

Evita - website

Cast
Stanley Burleson - Che
Brigitte Heitzer - Evita
Roberto de Groot - Juan Perón
Anouk Maas - Ma ®tresse
Paul Walthaus - Augustin Magaldi
Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.