Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANSLOG

23 November 2007

Oh... de chachacha?!

Wat is er nog heerlijker dan te doen wat je het liefste doet? Dat ik van mijn passie mijn beroep kon maken is heel erg bijzonder, dat besef ik heel goed. Overal audities doen en maar hopen dat ze dat speciale in je zien, dat je precies d ¡t bent wat ze zoeken. En dan bij een gezelschap als Introdans Ensemble voor de Jeugd aangenomen worden!!

Karin Lambrechtse (foto Introdans) Wie ik ben en wat ik doe
Ik ben Karin Lambrechtse, 26 jaar en inclusief mijn stage werk ik nu alweer 5 jaar bij Introdans. En ik maak heel veel mee!! Al die verschillende balletten, soms klassiek dan weer modern, de ongeveer 100 voorstellingen per seizoen, de tournees over de hele wereld, de blessures, de steeds wisselende collega's, de gala's etc. etc.
Momenteel staan we met Introdans Ensembe voor de Jeugd met de voorstelling VANMANENMIX op de planken. Doordeweeks repeteren we, na een balletles als warming-up, van 10 tot 17uur. Nu bijvoorbeeld naast VANMANENMIX ook al aan de volgende voorstelling BEELDSCHOON!. Deze voorstelling gaat 23 februari in première en is voor iedereen vanaf 6 jaar. Soms stoppen we eerder omdat we dan met de bus naar een theater gaan om op te treden ergens in het land en soms repeteren we langer door als een stuk toch meer tijd nodig heeft, er veel correcties zijn of omdat er een tournee aankomt. Zoals nu bijvoorbeeld, want op 5 december gaan we voor 12 dagen naar Aruba en Curacao. Geweldig!! Maar op zo'n tournee kunnen er geen decors mee het vliegtuig in, dus dansen we weer een ander speciaal tour-programma.

Dans is topsport
Zo repeteer je dus van alles door elkaar wat soms best zwaar en lastig is omdat je hersens al die nieuwe passen moet onthouden en je lichaam het correct en met de juiste muzikale timing moet uitvoeren. Coördinatie, motoriek, muzikaliteit, uithoudingsvermogen, lenigheid... Dans is echt topsport! Het vergt letterlijk alle uitersten van je lichaam. Eigenlijk heb ik ook altijd wel ergens spierpijn, soms erger dan anders, omdat je dan net weer een andere spier gebruikt hebt. Klinkt dit al ingewikkeld allemaal??

Eigenlijk vind ik dit dus heerlijk..! Al die stukken, al die passen, een uitdaging! Ik houd van dansen, ik kan er niet zonder. Als ik niet kan bewegen wordt ik zelfs chagrijnig, echt waar. Het is mijn passie!

De danswereld is een klein wereldje. Ons kent ons. Soms is het dan een verademing mensen te ontmoeten die nog onbekend zijn met die wereld, om juist hén enthousiast te maken voor dat wat mij zo gelukkig maakt! Als bijbaantje heb ik tijdens mijn laatste jaar op de dansacademie (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem) en toen ik net bij Introdans begon, in een café gewerkt. Vaak werd er dan gevraagd wat ik nu eigenlijk voor werk deed. “Dansen”, zei ik dan. “Nee”, zei men, “Wat doe je nu echt? Wat voor werk doe jij?”. “Ja... dansen!”, zei ik weer. “Oh, de chachacha enzo?!”, werd er dan gereageerd. Uhm... nee niet echt dus.

Danslog
De komende maanden vertel ik in deze weblog over mijn leven als danseres om je een kijkje te geven achter de schermen van Introdans en de nieuwe voorstelling BEELDSCHOON!. Wat dat nu eigenlijk inhoudt, dat gedans, mijn passie, mijn werk! Wil je meer weten? Blijf dan lezen en/of reageer gerust!

Karin

Introdans - website

Meer logjes van Karin lezen? Ga naar Cultuurpodium Backstage. Als je daar op Karin's foto klikt kun je meer artikelen over haar belevenissen lezen.


Gebruikte Tags: , ,

=================

gravatar for Lianne Wouters

Wat leuk om meer te horen van wat er achter de schermen bij Introdans gebeurt. Succes Karin, met alle voorbereidingen op de nieuwe voorstelling BEELDSCHOON! en op de Antillen!
Lianne

Lianne Wouters (URL) - 26-11-’07 13:57

gravatar for ina

Ècht een leuk idee om zo via een weblog je verhalen, gedachten en ervaringen over je danswereldje met ons te willen delen.
Succès en ook veel plezìer met je weblog Karin

ina (E-mail ) - 27-11-’07 12:36

gravatar for ina

Ècht een leuk idee om zo via een weblog je verhalen, gedachten en ervaringen over je danswereldje met ons te willen delen.
Succès en ook veel plezìer met je weblog Karin

ina (E-mail ) - 27-11-’07 12:36

gravatar for Jamy

Hee Karin, leuk zeg.. zo’n weblog!
Veel succes ermee! Tot morgen, weer een volgende voorstelling :)
x Jamy

Jamy - 27-11-’07 16:58

gravatar for Peter

Hey Karin,
Goed idee, zo’n weblog. En ook met veel passie voor de dans geschreven. Ik blijf je volgen. Succes ermee!
Foto-Peter

Peter (E-mail ) (URL) - 29-11-’07 15:57


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.