Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL, VERWACHT

21 November 2007

Route 66, een roadmusical die rockt

Frank Lammers Loes Haverkort Martin van der Starre
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Ooit was dè Route 66 een symbool voor hoop want verbond Chicago met Los Angeles en ontsloot op die manier voor veel mensen het westen waar ze heen trokken om een beter bestaan op te bouwen. Door de komst van de Interstate is Route 66 in verval geraakt en hele delen werden zelfs afgesloten en met onkruid overwoekerd. Waar ooit levendig verkeer was met een bloeiende handel staan nu spookdorpen met dichtgetimmerde ramen en verlaten garages.

De roadmusical speelt zich af in zo'n dorpje, Diamond, en vertelt een verhaal over idealen die net zo oud als nieuw zijn, over een heftige liefde die even onmogelijk als haalbaar is en over een groot geheim. Tom is een verbitterde automonteur en Natalie is op de vlucht als ze van de weg raakt. In de zweterige hitte ontbrandt tussen hen een vuur met explosieve gevolgen. Op de perspresentatie kregen we een voorproefje van deze roadmusical waarbij het begrip 'road' meerdere betekenissen lijkt te hebben. Immers, het duidt op het maken van een reis door de hoofdpersonen, het gaat over de verlaten maar met historie beladen Route 66 en De Weg is in deze musical de metgezel van hoofdpersoon Natalie.

Op de voorgrond Rick Nicolet Natalie en De Weg Op de voorgrond Alexandra Alphenaar

In de gymzaal waar de presentatie wordt gehouden ligt een grote stapel autobanden, staan wat lege vaten en een Amerikaanse koelkast. Links bij het raam staat de band die - zoals al snel blijkt - een belangrijke rol speelt. We krijgen een aantal songs en scenes te zien en te horen om een indruk te geven van wat ons te wachten staat.

Lekker rocknummers met rauwe muziek, Engels en Nederlands door elkaar gebruikt (nummers als Born tot be Wild en Get our kicks on Route 66 komen voorbij), mysterieuze scenes die ons laten verlangen naar de rest van het verhaal en zelfs een stukje line-dance zijn uitstekende appetizers. Dit is een musical die echt anders lijkt te gaan worden dan dat we toch nu toe kennen: een stuk ruiger, meer rock & roll en met veel meer nadruk op het theatrale van het verhaal.

Wellicht is het ook daarom dat er zowel toneelacteurs als musicalacteurs en rockmusici meespelen. Frank Lammers (o.a. Zwartboek) en Bastiaan Ragas delen de rol van Tom en Loes Haverkort (o.a. Julia's Tango) speelt Natalie. Juda Goslinga is Mitch en Martin van der Starre (o.a. Jesus Christ Superstar en leadzanger van coverband jeWelste) en Jim de Groot delen de rol van De Weg. De cast wordt gecompleteerd door Alexandra Alphenaar als Sally en Rick NIcolet als Millie.

Cast, musici en creatives Juda Goslinga Cast Route 66

De regie is in handen van Titus Muizelaar die hierover (en over andere dingen) hier te beluisteren is in NPS Kunststof. De roadmusical is een productie van Stichting Beeldenstorm en Harry Kies Theaterproducties die eerder al succes boekten met Turks Fruit.

Komende zondag gaat de roadmusical Route 66 in première in Tilburg en zal daarna door het hele land te zien zijn.

Route 66 - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.