Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

14 November 2007

Beth Hart rockt!

Beth Hart Beth Hart Beth Hart
Door Berbera van den Hoek met foto's van Maarten Grootendorst (klik voor vergroting)

In augustus heeft ze in Nederland, Denemarken en Noorwegen weer een geweldige cd met de titel 37 Days uitgebracht maar Beth Hart durft het (nog) niet aan deze cd in haar thuisland, de Verenigde Staten uit te brengen. Nederland en Denmarken hebben deze sympathieke zangeres al jaren geleden ontdekt en in het hart gesloten. Momenteel is ze op een clubtour in Nederland en het is niet verwonderlijk dat sommige van de concerten al maanden van tevoren zijn uitverkocht. Op 10 november treedt ze op in het uitverkochte Haagse Paard van Troje.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Britse singer songwriter Tracey Curtis. Deze dame met een mooie zuivere stem staat in haar eentje op het podium, vergezeld van een akoestische gitaar en brengt maatschappij kritische songs. Ze opent met de veelzeggende tekst ‘I’d like to say I’m proud to be British but I’m not’. Dit blijkt een directe aanklacht tegen de inmenging van Groot Britannie in de oorlog in Irak. Ze gaat verder met een song over de realiteit van de vele asielzoekers die minder welkom zijn dan de regering het publiek wil doen geloven. Ze vergelijkt de doodstraf met de Olympische Spelen met als medaille winnaars de landen waar de mensenrechten het meest geschonden worden. Het is een erg verfrissend optreden maar ik twijfel een beetje of ze een goede keuze is als voorprogramma van Beth Hart. Ze heeft mij in elk geval geraakt en ik zou haar graag in een intiemere setting nog een keer willen zien. Even voor negen uur komt Beth Hart het podium op, in een simpel wit hemdje, baggy trousers en blote voeten. Op haar cd en uiteraard tijdens haar concerten laat ze haar hele leven aan je voorbijtrekken. Veel van haar teksten zijn autobiografisch. Beths leven is een aaneenschakeling van hoge pieken en diepe dalen. Op jonge leeftijd kwam ze al met alcohol en drugs in aanraking en ze is letterlijk ontdekt op straat. Ze heeft veel moeite gehad om met het succes om te gaan en zocht steeds vaker haar toevlucht in drugs en drank.

Haar album ‘Leave the light on’ is een onthullende zoektocht naar een plek die verborgen ligt in in haar hart, haar strijd tegen drugs en hoe ze er daar uiteindelijk als overwinnaar uit is gekomen. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor Scott haar man en haar steun en toeverlaat. Ook tijdens het concert wijkt hij geen moment van haar zijde. Ze verklaart zelf dat hij als een engel haar leven is binnengevlogen. Door haar krachtige ruwe stem in combinatie met haar ontwapende persoonlijkheid, spontaniteit en eerlijkheid wordt elk concert een speciale gebeurtenis. Alles wat ze zingt heeft ze meegemaakt waardoor ze je het gevoel geeft dat ze recht vanuit haar hart zingt. Ze wordt niet voor niets vergeleken met Janis Joplin. Als er ooit een remake komt van ‘The Rose’ is wel duidelik wie de hoofdrol hierin moet spelen.

Beth Hart Beth Hart Beth Hart

Ze begint het concert met ‘Hiding under Water’ en ‘Ringing’ waarvan ze zelf aangeeft dat ze ‘depressing ‘ zijn en het wordt tijd voor iets vrolijks. Bij ’Delicious Surprise’ geeft ze het publiek mee dat hoe slecht het op een bepaald moment met je gaat er ergens een mooie dag in het verschiet ligt in de toekomst. Uiteraard schotelt ze het publiek enkele songs voor van haar nieuwe allbum maar tot grote verassing ook een aantal nieuwere songs die nog niet verschenen zijn. Catalina, een nummer wat ze recent geschreven heeft tijdens een korte vakantie in Marokko afgewisseld met ouder werk. Een leuke verassing is ook dat ze van ‘Broken and Ugly’ een bluesy versie speelde. Een van de hoogtepunten zijn voor mij L.A. Song en de toegift ‘As Good as it Gets’ van haar laatste album, 37 Days, wat recht uit haar hart komt. Tijdens het optreden pakt ze elk presentje wat haar vanuit het publiek wordt aangereikt aan en ze bekijkt het met welgemeende interesse en bedankt de gever. Af en toe wordt ze er zelfs verlegen van. Als na een korte toegift om iets vor half elf echt de lichten aangaan duurt het even voor ik weer met mijn beide benen op de grond sta. Wat een avond!

De concerten van Beth Hart zijn inmiddels uitverkocht maar er is aangekondigd dat ze op Oudejaarsavond een concert zal geven in Paradiso.

Beth Hart - website
Tracey Curtis - website
Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.