Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

8 November 2007

Musical-Nieuws “ Nederlandstalig vakblad voor de Musicalliefhebber.

Koen van Dijk biedt Pia Douwes het eerste exemplaar aan Eerste nummer van Musical-Nieuws Koen van dijk, Pia Douwes en Kees Moltmaker
Door Ester Dijkema met foto's van Andy Doornhein (klik voor vergroting)

In het M-Lab in Amsterdam werd op woensdag 7 november het eerste exemplaar uitgereikt van het nieuwe Nederlandstalige vakblad Musical Nieuws. Op de cover een foto van Pia Douwes als Sally Bowles uit de musical Cabaret. Pia zit in een karakteristieke pose op een stoeltje uit de Kit Kat Club met daaronder de tekst: "Nieuwe wegen voor Pia Douwes". “Ahum, juist ja”, zei Pia bij het lezen van de tekst toen zij het eerste exemplaar kreeg uitgereikt door Koen van Dijk, artistiek leider van het M-Lab. Het tijdschrift zal eens per twee maanden verschijnen en richt zich op liefhebbers van musicals in het Nederlandse en Vlaamse taalgebied.

In het eerste nummer biedt Musical-Nieuws een aantal thematische artikelen aan met uitgebreide achtergronden. Interessante artikelen zoals ‘De ontwikkeling van de musical” worden afgewisseld met een uitgebreid portret van Pia Douwes en een artikel over Arthur Lessac en het European Lessac Centre. Verder auditie oproepen voor professionals en amateurs, recensies van onlangs uitgebracht musicals en een aantal interessante columns. Musical-Nieuws komt voort uit de grote vraag van de professionele- en amateurmusicalwereld naar een medium dat de doorgroei van het vakgebied kan ondersteunen. Uitgeverij B.K.K. b.v. - vertegenwoordigd door Kees Moltmaker - deed een haalbaarheidsonderzoek naar een dergelijk medium. Het blad heeft de uitstraling van een glossy en is informatief en veelzijdig. Musical-Nieuws is te bestellen via de website en zal binnenkort ook op een aantal verkooppunten verkrijgbaar zijn. De makers van het blad denken dat er zeker een markt is voor een dergelijk tijdschrift, mede gezien de grote belangstelling voor musicals van dit moment. De tijd zal het leren. Zeker is dat Musical-Nieuws een nieuwe loot is aan de stam van de Nederlandse tijdschriften.

Dat het blad ten doop werd gehouden in het M-lab is niet toevallig want ook M-Lab stimuleert de doorgroei van het vakgebied. In M-Lab krijgen makers en artiesten de kans om hun ideeën voor nieuw origineel Nederlands muziektheater op kleine schaal uit te proberen, zodat deze op termijn uit kunnen groeien tot succesvolle producties.

Musical-Nieuws - website
M-Lab - website
Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.