Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ, POP-ROCK

6 November 2007

Vertrouwd klinkende Maceo Parker in Paard

Maceo Parker Maceo Parker Maceo Parker
Door Serge Julien met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)
Gezien 1 november 2007 in het Paard van Troje, Den Haag


En daar was hij weer! The teacher himself: Maceo Parker! De saxofonist is een graag geziene gast in de Lage Landen want hij is praktisch ieder jaar wel te bewonderen in het clubcircuit of tijdens het North Sea Jazz Festival. Het recept is en blijft vertrouwd oftewel: 98% funk en 2% jazz.

Het is een volle bak in het Paard van Troje en het publiek lijkt er vanaf de eerste minuten van Funky Fiesta zin in te hebben. De meester komt als gebruikelijk weer strak in het pak en met een stoere zonnebril het podium opgelopen om warm te worden onthaald. De man die een rijk verleden heeft met zijn participaties bij James Brown, Parliament en Funkadelic, Bootsy Collins en Prince bewijst al vele jaren dat hij niet alleen maar zijn mannetje staat als onderdeel van dergelijke groepen maar dat hij ook met zijn eigen troepen garant staat voor een avondje vette funk.

“What about the band”? roept de sympathieke Parker naar het publiek. Die band mag er wezen. Oud Parliament collega Rodney “Skeet” Curtis mag tijdens To Be Or Not To Be meteen aan de bak om zijn funky kunnen te laten horen op de bas terwijl gitarist Bruno Speight soepele jazzloopjes over de hals van zijn gitaar speelt. Maceo Parker Maceo Parker Maceo Parker

Maceo’s vroegere werkgever James Brown wordt met regelmaat geëerd in diverse nummers en ook Ray Charles wordt door Parker op indrukwekkende wijze herdacht en presteert het om Charles’ stem daadwerkelijk in herinnering te roepen.

Erg leuk is de uitvoering van Prince’ Baby Knows dat Parker ooit opnam voor zijn Dial M.A.C.E.O. CD. Een uiterst levendige versie die nog eens extra invulling krijgt als een klein kereltje het podium komt opgewandeld om vervolgens te dansen alsof zijn leven ervan af hangt. Uiterst amusant om naar te kijken.

Live maakt Maceo Parker van zijn nummers uitgerekte funkjams waarin de muzikanten de ruimte krijgen om te soleren. En met het onweerstaanbare funkritme is dat ook in het Paard weer een genot om naar te luisteren. Een vertrouwd avondje authentieke funk met Maceo Parker.

Maceo Parker - website

Band
Maceo Parker “ sax/fluit en zang website
Ron Tooley “ trompet
Dennis Rollins - trombone
Will Boulware “ organ/keyboards
Bruno Speight “ gitaar
Rodney “Skeet” Curtis “ bass
Jamal Thomas - drums
Martha High “ lead en achtergrondzang
Corey Parker“ lead en achtergrondzang

CD’s
Roots & Grooves (2007)
School’s In (2005)
Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.