Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL, VERWACHT

22 Oktober 2007

Op zoek naar Evita: een zinderende finale

Alle Evita's Brigitte Heitzer Willem Nijholt
Door Ester Dijkema met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

In een afgeladen Studio 24 werd zondagavond de finale gehouden van de zoektocht naar ‘de nieuwe Evita’. In de loop van de afvalrace waarin het Nederlandse publiek mocht stemmen per sms en telefoon, keken steeds meer mensen. Zondagavond moest voor de drie overgebleven kandidaten uitsluitsel bieden over de vraag die musicalminnend Nederland bezighield: wie krijgt de felbegeerde rol van Evita?

Nadat eerst Marjolein afviel (“Dat ik zover gekomen ben is voor mij al een beloning”) ging de strijd tussen Suzan en Brigitte. Uiteindelijk kreeg Brigitte de rol van Evita en na afloop was er een persconferentie. Tijdens deze persconferentie werden beleefde vragen gesteld en beleefde antwoorden gegeven.
Aan Erwin van Lambaart werd gevraagd of er nog vaker voor dit format van auditie doen zou worden gekozen, maar daar moest eerst met de AVRO over gesproken worden. En ja zeker, Brigitte was erg blij met haar rol en gaat er echt alles aan doen om zich in te leven in het personage van Evita.
En Willem Nijholt verklaarde “ hoewel hij er heel erg van had genoten “ nee, een volgende keer zou hij zich niet meer beschikbaar stellen voor een dergelijke klus. Brigitte met de jury Brigitte en Pia Douwes Brigitte en ouders

Niets nieuws dus? Toch wel: duidelijk is geworden, dat ook in Nederland “ net als in Groot Brittannië “ een zoektocht naar een hoofdrol in een musical via de televisie werkt. Dat benadrukt toch maar weer eens hoe populair musicals zijn. En het levert mooie televisie op. Maar of nou echt werkelijk via sms-sen en telefoontjes van kijkers een hoofdrol voor zo’n productie verkregen wordt? Ik ben niet de enige die daar aan twijfelt.

Een puntje min bij de afsluiting van deze zinderende finale was weer het optreden van de fotografen aan het eind van de show: opnieuw gevechten waar heel televisiekijkend Nederland getuige van was.

Wij wensen Stage Entertainment en vooral Brigitte Heitzer veel succes met Evita!
Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.