Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, POP-ROCK

20 Oktober 2007

Dampende funk met Amp Fiddler in Paard

Amp Fiddler Amp Fiddler Amp Fiddler
Door Serge Julien met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Het is even schrikken als we een kwartier voor aanvang de kleine zaal van het Paard van Troje binnenlopen: een handjevol mensen is aanwezig voor het optreden van Amp Fiddler. Een aantal jaren terug stond hij nog in de grote zaal van dezelfde club maar daarnaast ook in een volgepakte kelder op het toen nog in Den Haag residerende North Sea Jazz festival. Als het concert om 20.45 begint is de zaal uiteindelijk een stuk gevulder maar met ongeveer 250 man is het eigenlijk een schare opkomst voor deze aanstekelijke funk muzikant.

De uit Detroit afkomstige Joseph “Amp” Fiddler heeft samengewerkt met grootheden als Prince, Jamiroquai en George Clinton’s Parliament en Funkadelic. In 2004 komt hij op de proppen met zijn eerste solo album getiteld Waltz Of A Ghetto Fly dat prima in de smaak valt bij critici en liefhebbers van soul en funk. Vorig jaar zag zijn tweede album Afro Strut het levenslicht waarop hij samenwerkt met producer Raphael Saadiq (o.a. Macy Gray) en zangeres Corrine Bailey Ray. Zijn Fiddler’s CD’s voorzien van lekker in het gehoor liggende lome soul funk, de optredens laten vettere uitvoeringen horen van de nummers. Zo ook vanavond in het Paard waar hij met een groep van vijf muzikanten in een kleine anderhalf uur een dozijn funknummers voorschotelt daarbij puttend uit zijn twee genoemde solo releases.

Amp Fiddler Amp Fiddler Amp Fiddler

De toon van het optreden wordt meteen gezet met de titeltrack van de laatste CD die met zijn P-funk geluid zo uit de koker van George Clinton zou kunnen zijn gekomen. Naast de invloed van Clinton lijkt Sly Stone mee te koekeloeren in Funky Monday.

Onder een zwart pooiers hoedje zit Fiddler’s afro bij elkaar gebonden met een bandana. Na een paar nummers van opwarming ontdoet hij zich van hoed, overhemd en hesje en is op zijn bovenlijf alleen nog een T-shirt met daarop Detroit Funk zichtbaar. De zanger begeleidt zichzelf achter keyboards en toont met regelmaat een ondeugende en plezierige grijns op zijn charismatische gezicht. Zo nu en dan kruipt hij achter de toetsen vandaan om wat korte danspasjes op het kleine podium te maken. Het publiek vermaakt zich prima en deint lekker mee op de dampende funk.

Het concert behoudt een constante vaart en kwaliteit met nummers als Soul Devine, Faith, Superficial en Possibilities dat met een aanstekelijk refrein massaal wordt meegezongen. In de toegift worden de uitstekende begeleiders in Fiddler’s band nog even in het zonnetje gezet als ze iedere hun kunnen mogen laten horen tijdens een smakelijke jam.

Amp Fiddler’s funk staat als een huis!

Amp Fiddler - website & My Space

CD’s
Waltz Of A Ghetto Fly (2004)
Afro Strut (2006)
Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.