Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ

13 Oktober 2007

Feestelijke aftrap 'Aangenaam... Jazz' 2007

Kim Gare du Nord Moon Baker
Tekst en beeld van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Sinds 1 oktober ligt de cd sampler 'Aangenaam.... Jazz' editie 2007 in de winkel. Dit is een cd met een bloemlezing van verschillende stijlen jazz die wordt aangeboden tegen een aangename prijs (6,99 adviesprijs). Het doel van de campagne is om jazzmuziek op een laagdrempelige manier bij een groot publiek bekend te maken. De campagne wordt feestelijk gestart op de plaats waar al heel veel jazzgeschiedenis geschreven is, de befaamde Embassy bar van het Bel Air hotel.

De campagne wordt gedoopt door het uitreiken van de promotie-cd aan de vele aanwezige artiesten waarvan muziek op de cd staat door Troy Douglas. Er zijn enkele showcases van de artiesten en als klapper sluit Gare du Nord de avond af met een volledig optreden. Er waait een frisse wind in de Nederlandse jazzscene en er worden steeds meer jonge mensen gegrepen door jazz. Een van deze jonge sterren is Margriet Sjoerdsma. Zij heeft net de cd ‘ With the Whisper of a Morning’ uitgebracht en zij opent de avond. Ze heeft opvallend rode outfit aan en ze straalt een enthousiasme en frisheid uit die tekenend is voor de nieuwste ontwikkelingen in de Nederlandse jazz. Alex Ryon Gare du Nord Margriet Sjoerdsma

Er verschijnt een heel jong meisje op het podium met een ontroerende verlegenheid die iedereen doet smelten. Als ze gaat zingen laat ze iedereen versteld staan. Wat een stem! Als je je ogen dicht doe vergeet je helemaal het bescheiden meisje op het podium en waan je je in een Amerikaanse jazzclub. Haar eerste cd ‘Kim is back’ ontving al lovende kritieken en ze heeft al voor een volle zaal gestaan op Norht Sea Jazz. Als haar carriere zich op deze manier voortzet gaat de 14 jarige Kim een gouden toekomst tegemoet.

Sanne van Vliet neemt plaats achter de piano. Ze heeft voor deze gelegenheid geen band bij zich en daar is in zo’n setting veel moed voor nodig. Als ze ‘come fly with me’ inzet blijkt dat ze het ook in haar eentje prima kan.

Dimitar Bodovar, pianist van Bulgaarse afkomst zet daarna door met ook een solo optreden. Na twee nummers treedt de koning van de easy listening aan, Alex Ryon. Hij brengt enkele klassieke popsongs ten gehore die eigen heeft gemaakt en er een jazzy draai aan heeft gegeven. Heerlijke muziek om bij weg te dromen. De zaal is inmiddels helemaal volgestroomd en de avond krijgt een swingend tintje met een spetterend optreden van Moon Baker. De zangeres Monique Bakker is haar carrière begonnen bij Candy Dulfer’s Funky Stuff. Een leuke verassing was dat er bij hun aankondiging een brief werd voorgelezen waar ze heel veel succes gewenst werden door Candy Dulfer. Door hun originaliteit is Moon Baker niet in een hokje te plaatsen. Het ene moment hoor ik jazz en soul afgewisseld met rythm & blues een moment later ben ik aangenaam verrast door hiphop.

Gare du Nord Uitreiking cd Moon Baker

Gare du Nord sluit de avond af en het krijgt voor hun een extra leuk tintje. Hun album Sex ‘n Jazz is goud geworden en vanavond wordt deze gouden plaat uitgereikt door Pierre Wind en Hans Dagelet, die een leuk stuk toneel weggeven. Uiteraard wordt ook Marlies Dekkers, de ontwerpster van de hoes in het zonnetje gezet. In de bomvolle bar geeft daarna een ontspannen ogende Gare du Nord geweldig optreden weg. Ze spelen een mix van oud en nieuw werk zoals de klassieker ‘Sold My Soul’. Het spettert en het is leuk om een band van topklasse die meestal te zien is in de grotere zalen en festivals in de intieme sfeer van de Embassy Bar te kunnen bewonderen.

De aftrap van de Aangenaam...Jazz 2007 campagne is zeer geslaagd en ik vermoed dat heel veel cd’s de weg naar de luisteraar zullen vinden. Het is leuk dat aantal jonge mensen jazz nieuwe impulsen geven en weer een nieuw jong publiek aanspreken die de weg naar de concerten, festivals en entertainmentwinkel weten te vinden.

Aangenaam Jazz - website
Margriet Sjoerdsma - website
Kim - website
Alex Ryon - website
Gare du Nord - website
Moon Baker - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.