Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANS

8 Oktober 2007

Wordt aan gewerkt! van Hans Hof Ensemble zorgt voor veel leven in de brouwerij

Wordt aan gewerkt! Wordt aan gewerkt! Wordt aan gewerkt!
Door Rina Sanders met foto's van Marco Borggreve (klik voor vergroting)
Première gezien in Lantaren/Venster in Rotterdam op 30 september 2007


Onder schafttijd neemt het publiek plaats. Twee vrouwen en drie mannen hebben zich verspreid over de theatervloer. We zien een opvallend décor dat bestaat uit losse balken en een houten constructie van ongeveer drie kubieke meter. Piano, slagwerk en cello wekken al de verwachting van de live muziek die komen gaat.

‘Steeds weer pakken ze voortvarend het werk op en proberen de wereld naar hun hand te zetten. Bouwen om te bouwen, Sisyfusarbeid, hoop, wanhoop, puinhoop. Het gaat maar door en niemand wil dat het ophoudt....’

In ‘Wordt aan gewerkt!’ staat het verhaal niet voorop. Er zit geen begin en geen einde aan deze bouwklus. Niet het klussen staat voorop, maar de interactie tussen de klussers en hun wil om de klus verder te klaren. Dagelijkse taferelen als verlangen en afstoting zien we voorbijkomen in een levendig, bijna absurde interactie. Samenspel tussen de twee dansers is zeer creatief en exact op elkaar ingespeeld. Onverwachte lichaamsdelen van de één zijn steun voor de ander. Deze vondsten gaan goed samen met hun enorme kracht en flexibiliteit. Wordt aan gewerkt! Wordt aan gewerkt! Wordt aan gewerkt!

Het décor speelt een prominente rol in dit samenspel en risico's worden niet gemeden! De vijf individuen gaan met dit flexibele décor echt flink aan de slag!

In het stuk zitten een aantal aandachtvragende onderbrekingen. De eerste keer denk je nog aan een ongeplande stroomstoring, maar het blijken onverwachte overgangen te zijn die gelegenheid geven tot transformatie van décor en kostuums. De veranderingen vinden plaats onder het oog van het publiek. Er gebeurt dan zoveel op een intensieve manier, dat het soms moeilijk is om te focussen.

'Wordt aan gewerkt!' is een zeer energieke voorstelling. Muziek, zang en dans mengen zich op een speelse, slapstickachtige manier. Het stuk zit barstensvol elementen die knap zijn bedacht én boeiend worden uitgevoerd. Soms lijkt het of je in een rollercoastar zit, het gaat maar door. Door het verrassende decor, de mooie live muziek en de uitbundige, bijna acrobatische bewegingen bijt de voorstelling zich vast in de aandacht van de toeschouwers. Timing zorgt voor de juiste afwisseling en humor. Kortom: een aanrader voor iedereen die eens wat leven in brouwerij wil!

Hans Hof Ensemble - website

Concept: Hans Hof Ensemble, SOIL
Choreografie/regie: Andrea Boll, Andreas Denk, Ira Judkovskaja
Dans en spel: Andrea Boll, Andreas Denk
Muziek en spel: Wiebe Gotink, Florien Hamer, Diego Espinoza of Juan Martinez
Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.