Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT

3 Oktober 2007

'V&V is here to stay' en zet stijgende lijn door

Albert Verlinde De tradionele taart Albert Verlinde vertelt
Door Mieke Kreunen met foto's van Peggy de Haan (klik voor vergroting)

Op 24 september j.l. lichtte V&V Entertainment op een goed bezochte perskonferentie in Hilversum een tipje van de sluier op met betrekking tot de plannen voor dit en komende seizoenen. V&V Entertainment is sinds de start van het bedrijf explosief gegroeid. Van een 55.000 verkochte kaarten in het seizoen 1999/2000 werden dat er 550.000 in het vorig seizoen. Albert Verlinde is zichtbaar trots op dit resultaat en geeft aan dat het sterke punt van V&V vooral gelegen is in een goede casting. V&V heeft ondertussen een goede tweede plaats veroverd op de markt in Nederland op het gebied van musicals, muziektheater en toneel. Albert kenmerkt de producties van V&V als eigentijds, kwalitatief, emotioneel en uit het hart.

V&V kiest bewust voor jong aanstormend talent en wil daarmee als kweekvijver functioneren voor een hele nieuwe groep acteurs en actrice. Dat is volgens Albert ook een reden dat producties zoals Grease en Fame zo populair zijn bij een jong publiek. Van de laatste productie zijn nu - ruim voor de première - al meer dan 100.000 kaarten verkocht en is besloten voor een verlenging van vier maanden. V&V heeft ontdekt dat het beter is om producties in januari in première te laten gaan want dan is er ook een goede mogelijkheid tot doorboeken in de vakantieperiode en in het volgende seizoen. Voor het seizoen 2008/2009 staat als 'swingmusical' Footloose op het programma waarbij ondermeer choreograaf Martin Michel betrokken zal zijn. Al eerder werd bekend dat V&V de rechten heeft gekocht van Hairspray die nu in de planning staat voor het voorjaar van 2010. Dit jaar produceert V&V trouwens ook nog de musical Assepoester in samenwerking met het Eftelingtheater en met zangeres Do in de titelrol.

Albert spreekt met grote passie over de musical 'Billie Holiday' waarin Ruth Jacott te zien zal zijn als de legendarische zangeres. Deze productie staat onder regie van Peter de Baan met een script van Pieter van de Waterbeemd, die ook het script van Doe Maar schreef. Ruth is net zo onlosmakelijk met deze productie verbonden als Liesbeth List indertijd met Piaf, de musical die overigens ook terug komt in het theater in het seizoen 2008/2009 (in een nieuwe bewerking van Eddy Habbema). Inmiddels zijn bovendien de voorbereidingen begonnen voor Vincent, een musical over het leven van Vincent van Gogh, waarbij wederom regisseur Jos Thie en scriptschrijver Pieter van de Waterbeemd betrokken zijn.

Kim-Lian van der Meij Roel Vente Annick Boer

V&V verheugt zich er in de toneelklucht in Nederland nieuw leven in te hebben geblazen. Voor het seizoen 2008/2009 staat er dan ook een nieuwe productie op stapel: 'Moeder Mooiste', een van oorsprong Engels stuk met de titel 'The Beauty Queen of Leenane'. Jos Thie, waarmee V&V al samenwerkte bij Doe Maar, zal de regie van deze productie gaan doen en de hoofdrollen van de moeder en de dochter zullen vertolkt worden door Nelly Frijda en Annick Boer. Met Annick is V&V, net als eerder met Kim Lian van der Meij gedaan werd, een overeenkomst voor een langere periode aangegaan.

Een laatste nieuwtje dat V&V met gepaste trots vertelt is de export van een aantal V&V producties naar België. De formats van Grease en Annie worden exportproduct voor onze zuiderburen en ook daar wil men gaan werken met jonge talenten zoals hier met Jim Bakkum gedaan is in Grease. In België gaat de productie gemaakt worden met de popgroep Romeo.

Het ziet er naar uit dat V&V niet alleen een gouden greep heeft met betrekking tot de casting maar ook met betrekking tot het aantrekken van creatives zoals regisseurs, choreografen en scenaristen. V&V is here to stay!

V&V Entertainment - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.