Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JEUGD, VERWACHT, MUSICAL

2 Oktober 2007

Matroos in de doos

Daphne Deckers Daan van Rijssel Fons Merkies aan het woord
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

De voorstelling Matroos in de doos naar het gelijknamige boek van Daphne Deckers speelt zich voor een belangrijk deel in het water af. Het Dolfinarium in Harderwijk was daarom een voor de hand liggende lokatie voor de perspresentatie van deze musical. Het zeehondentheater biedt niet alleen ruimte voor alle pers die aanwezig was voor de eerste presentatie van cast en creatives maar vormde met een stralend zonnetje er bij ook een prachtig plaatje.

Daphne Deckers eigen zoon leverde haar de inspiratie voor het verhaal omdat hij op een dag na het opruimen van de boodschappen in de lege doos plaats nam en naar zijn moeder riep: "Kijk mamma, ik ben een matroos in de doos!" Dat werd de titel voor een verhaal over Marijn wiens ouders net gescheiden zijn. Hij gaat met zijn moeder in een ander huis wonen en in zijn nieuwe kamer zijn enge schaduwen op de muur bovendien hoor je het water door de leidingen stromen. Marijn vindt het maar eng en als hij eindelijk probeert om te gaan slapen verandert zijn kamertje ineens in een woeste zee. Terwijl zijn bed onder gaat in de golven kan Marijn zichzelf nog net op tijd in veiligheid brengen in een verhuisdoos die gelukkig blijft drijven. Daphne met Lena De cast van Matroos in de Doos Liesbeth Janse

De musical wordt gespeeld door vier acteurs: Daan van Rijssel, Liesbeth Janse, Noortje Herlaar en Martijn Fischer terwijl Fons Merkies de regie voor zijn rekening neemt. Liesbeth Janse speelt Marijn en dat is zacht gezegd opmerkelijk maar ook wel weer logisch als je bedenkt dat een jonge vrouw beter een jongetjesstem kan nabootsen dan een volwassen man. Daphne, die zelf bij de audities aanwezig was, is het helemaal met de keus voor Liesbeth als Marijn eens. Zij is de enige die in de voorstelling niet met een pop speelt en dat vindt ze eigenlijk wel een beetje jammer. Nu kan ze dat deel van het vak (nog) niet onder de knie krijgen. De andere drie acteurs moeten het wel onder de knie krijgen en vinden het erg leuk om te doen.

In de theaters waar de voorstelling geprogrammeerd is wordt een bak gemaakt van 20 bij 5 meter die gevuld is met water. Dat is niet alleen te zien maar je zult het ook regelmatig horen klotsen en spetteren. Visueel wordt deze voorstelling daarom extra bijzonder en dat past daarom prima bij het 30 jarig jubileum van Theater Terra.

Cast en creatives Daphne en Lena De eerste repetitiedagtaart

Wij kregen als pers nog een waterkunstje in de vorm van zeehond Lena die Daphne kwam feliciteren met haar boek en voorstelling. Er kon zelfs een kusje af en er werd uitbundig naar elkaar gezwaaid door de dames (zie de foto's). Op 7 oktober a.s. is de première en voor de speellijst kun je terecht op de website van Theater Terra.

Theater Terra - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.