Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANS

7 September 2007

Tous les jours, a tous points de vue, on va de mieux en mieux door Scapino Ballet

Scapino Ballet Scapino Ballet Scapino Ballet
Door Rina Sanders met foto's van Joep Lennarts (klik voor vergroting)
Gezien in Rotterdam, Lantaren/Venster op 6 september


De dansvoorstelling ‘Tous les jours, a tous points de vue, on va de mieux en mieux’ gaat over het leven in al haar facetten. De tekst ‘Tous les jours, a tous points de vue, on va de mieux en mieux’ (Elke dag word je in alle opzichten beter en beter) komt van de ontwikkelaar van de ‘autosuggestie’, een psychische geneeswijze. Als je elke dag op vaste tijden tot je innerlijk spreekt, groeit de neiging tot sterker en gezonder worden, zowel lichamelijk als geestelijk. Vooruitkijken dus, om positief in het leven te staan.

Dans met theatrale benadering
Maker van het stuk is Hans Tuerlings, gastchoreograaf bij het Scapino Ballet. Hij zocht de samenwerking met dit gezelschap op vanwege de positieve uitstraling van de dansers.
Tuerlings streeft ook deze keer naar een ongeforceerde theatrale benadering. Dans wordt daarin voertuig voor inzicht en begrip in de alledaagse, gecompliceerde werkelijkheid. De verschillende scènes, meer schetsen dan een verhaal, worden aangestuurd door teksten van keizer en filosoof Marcus Aurelius, vrij geïnterpreteerd en verteld door de dansers zelf. Lessen over hoe te leven, want ‘waar je kunt leven, kun je ook goed leven’. Via één van de microfoons wordt het publiek al direct toegesproken. We horen een prettige stem met verrassende onderbrekingen van kreten, terwijl een andere danser die ‘tekst’ vertaalt met bewegingen. Hoewel iedereen in principe weet wat de fysieke mogelijkheden van een lichaam zijn, zijn de bewegingen uniek en eigen. Wilde armen en benen communiceren weer net wat anders dan de apenkreten van de spreker. De aandacht van de toeschouwers is gewekt!

Echte heren en echte dames
De heren zijn heren, met mooie pakken en een koele, dominante oogopslag. De dames zijn dames met felrode lippen, charmante jurkjes en lonkende blikken. Ze houden elkaar goed in de gaten en zoeken steeds contact, door aandacht te geven of licht opvallend te vragen. Speelsheid en onderling plezier is het belangrijkste smeermiddel. De drie heren en vier dames zoeken ook nadrukkelijk contact met het publiek, op een gedurfde en persoonlijke wijze.

‘Tous les jours&hellip.’ is een sprekend en afwisselend dansstuk waarin de communicatie tussen mensen steeds weer de aftrap is van hun verdere ervaringen en emoties. Momenten met verrassende ladingen wisselen elkaar af, waarbij ook de extremen een enkele keer worden opgezocht. De romantiek is suikerzoet en wordt bijna saai om naar te kijken. Dominantie leidt tot misbruik, wat een naar gevoel teweeg brengt. Dit zijn wel echt de uitschieters die de intensiteit van de voorstelling in zijn geheel versterken. Door de speelsheid en gedurfde persoonlijke expressie van de dansers is het een erg boeiend stuk. Deze kenmerkende theatrale componenten worden heel mooi gecombineerd met de dansbewegingen. Een indrukwekkende synergetische ervaring blijft hangen.

Scapino Ballet - website

Regie: Hans Tuerlings
Muziek: Biosphere, Clementi e.a.
Dans: Bryndis Brynjolfsdottir, Melanie Oger, Ralitza Malehounova, Veronique Prins, Mischa van Leeuwen, Joaquim de Santana, Ryan Lawrence
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.