Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: TONEEL

4 September 2007

Hexen: een heerlijk uurtje theater

Hexen
Door Marieke van Soest met foto's van Bob Bronshof (klik voor vergroting)
Bellevue lunchtheater | Première 30 augustus 2008


‘Twee vrouwen maken zich op in een hotelkamer. Beneden is het derde huwelijksfeest van hun beider ex met wie ze nog een zuur appeltje te schillen hebben. En niet alleen met hem. Ook onderling staan er nog wat zure rekeningen open. Hoe ze dat allemaal doen?’

Met deze tekst worden toeschouwers gelokt naar ‘Hexen’. De tekst is geschreven door Youp van ’t Hek “ niet onbekend om zijn gebektheid in netelige situaties als deze. Dit belooft een uurtje pure valsheid.

Als de dames de hotelkamer betreden lijkt er nog weinig aan de hand. Dolores verteld over haar werkzaamheden bij de verkoop van keukens en hoe ze Erik heeft leren kennen. Langzaamaan komen de verhoudingen in beeld. De subtiele wijze waarop de bedden worden verdeeld, wat snerende opmerkingen: Wendela is de eerste vrouw van Erik.
Natuurlijk is er sprake van een gedeeld verleden - de weekends met de kinderen, wat feiten in familiesfeer. Schijnbaar ongedwongen wordt hierover uitgewisseld. Langzaam rijst de vraag: wat doen zij hier samen? Hexen

Een telefoontje met de ceremoniemeester maakt duidelijk dat zij de surprise-act van de avond zijn. Gezamenlijk houden zij een sketch voor het kersverse bruidspaar. Tijdens het wachten maken zij van de gelegenheid gebruik hun wederzijdse kijk op elkaar en hun huwelijk uit te wisselen “ soms in niet mis te verstane bewoordingen. Toch weten ze steeds weer de in deze situatie zo bruikbare conversatietoon op te pakken.

Nog eenmaal nemen ze de sketch door. De vrouwen schetsen haarfijn voor de bruid hoe haar huwelijk eruit zal gaan zien. De huwelijksreis, de zwangerschap, de vrienden “ het vervolg. Vlijmscherp en soms pijnlijk herkenbaar worden situaties en vrienden uitgetekend. Toch zit het venijn van de voorstelling in de staart!

Een heerlijk uurtje theater, waarin de beide actrices de gewekte verwachtingen volledig waarmaken.

Spel:
Wivineke van Groningen
Debby Petter

Tekst:
Youp van ’t Hek

Regie:
Berend Boudewijn.

Speellijst - webpagina
Lunchtheater - website
Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.