Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL, VERWACHT

30 Augustus 2007

Grote belangstelling voor Musical Sing-a-Long op de Uitmarkt

Fame De Fabeltjeskrant Ciske de Rat
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

De laatste dag van de Uitmarkt werd afgesloten met een Musical Sing-a-Long waarin een showcase aan musicals voorbij kwam die komend seizoen in de theaters te zien zullen zijn. Frits Sissing en Chantal Janzen verzorgden de presentatie van deze show die live door de AVRO-televisie werd uitgezonden.

Een groot aantal producties zijn in het buitenland ontwikkeld worden hier in Nederland naar dat concept op de planken gebracht: Dirty Dancing, Fame, Bubbling Brown Sugar, Hair, Evita en Les Miserables. Het was duidelijk dat de vele fans de teksten van de songs daarvan al aardig onder de knie hadden want het zingen verliep gestroomlijnd.

Door de cast van Dirty Dancing werd natuurlijk een wervelende dans verzorgd net als door de cast van de Engelse versie van Fame (producent V&V brengt een Nederlandse versie uit komend seizoen). De jazzy geluiden voerden de boventoon bij Bubbling Brown Sugar en ikzelf moest wel even wennen aan de Nederlandse versie van de Hairsongs die ikzelf nog uit mijn hoofd ken van de allereerst filmversie in het Engels. Maar anderen hadden daar overduidelijk minder last van. Dirty Dancing Hair Bubbling Brown Sugar

Evita en Les Miserables zijn natuurlijk twee internationale klassiekers en de laatste is in Nederland ook klassiek omdat met de eerste opvoering indertijd de populariteit van het musicalgenre in ons land begon te groeien. Danny de Munk, die indertijd in deze musical zijn comeback maakte, noemde 'Les Mis' afgelopen zondag dan ook 'de musical der musicals'.

Aparte vermelding verdienen twee originele Nederlandse producties te weten Ciske de Rat en De Fabeltjeskrant. Beide musicals zijn - ieder op een eigen wijze - stevig verankerd in het Nederlandse culturele erfgoed en zullen bij velen goede herinneringen naar boven halen ook al zijn de producties zelf gloednieuw.

Nu Chantal Janzen één van de presentatoren van de show was lag het natuurlijk ook voor de hand één van de songs uit Tarzan te laten horen waarin Chantal immers de rol van Jane vervult. Tarzan Ron Link was gekomen om samen met haar een prachtig duet te zingen.

Tarzan Evita Finale met Les Miserables

Gezien de massale belangstelling voor de sing-a-long en de schare fans die op hun idolen stonden te wachten mag gerust geconcludeerd worden dat het musicalgenre populairder is dan ooit. Het aanbod aan grote en kleine producties is navenant groot en de musicalmarkt lijkt nog lang niet verzadigd. De uitzending is nog via internet te bekijken op Uitzending Gemist.

Uitmarkt - website
Ciske de Rat, Dirty Dancing, Tarzan, Evita en Les Miserables - website
Fame (Engels) - website
Fame (Nederlands) - website
Hair - website
Bubbling Brown Sugar - website
Fabeltjeskrant - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.