Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, LOCATIETHEATER, FESTIVAL

14 Augustus 2007

De Tuin der Lusten op het landgoed Twickel

Tuin der Lusten Tuin der Lusten Tuin der Lusten
Tekst en beeld door Henry Krul (klik voor vergroting)

Helaas kon de aangekondigde mei-editie van De Tuin der Lusten in Vilsteren niet doorgaan. Interessante theatermakers zoals Groupe ZUR en Wiepke Poldervaart waren al benaderd voor hun bijdrage. De benodigde financiën waren echter niet op tijd rond. Te laat, uiteindelijk, werd er wel geld toegezegd. Echter de resterende tijd was tekort en de theatermakers al afgebeld. Hopelijk volgend jaar wel een mei-editie.
Maar gelukkig volgt er dit jaar nog wel een editie en wel van 30 augustus tot en met 2 september. Dan opent de Tuin der Lusten voor de tweede keer de poorten van een Overijssels particulier landgoed. Na het succes van Vilsteren in 2006 wordt nu een Tuin der Lusten gemaakt op het landgoed Twickel in Delden.
Met een avondvullend programma van theater, dans, beeldende- en eetbare kunst en een maaltijd in de pauze van de hoofdvoorstelling is het publiek te gast in de rust en de weelde van kasteel Twickel.

De gasten worden in de tuin van het Landgoed ontvangen met eetbare beelden van Elles Kiers, beeldende kunst van Kurt Demey, Linda Anneveld en Stef de Kleine en een korte dans van Irene van Geest. Het schenken van de koffie gebeurt tijdens de entree op geheel 'eigen wijze'. Deze wijze oogstte in 2006 veel lof. Ook dit jaar zal het de entree van De Tuin der Lusten extra sfeer geven. Tuin der Lusten Tuin der Lusten Tuin der Lusten

Als na de ontvangst de hekken opengaan wordt het publiek met een korte wandeling meegenomen naar de speelplek van Compagnie Marius. Dit gerenommeerde Belgische gezelschap zal in de Tuin der Lusten het stuk "Manon van Jean van Florette" spelen. Een dubbelstuk op basis van de scenario's "Jean de Florette" en "Manon des Sources" van de Proven §aalse schrijver Marcel Pagnol. Zie ook dit artikel.

Het stuk zal op deze locatie bijzonder op zijn plek zijn. Compagnie Marius speelt het scherpe stuk over een stadse belasting-inner die zijn geluk zoekt in de provincie in soepele Vlaamse taal. De bijzondere kwaliteit en de ervaring van de acteurs in het werken op buitenlocaties staan garant voor een enerverende theaterervaring over schuld en onschuld. Compagnie Marius liet de schoonheid van het werk van Marcel Pagnol al eerder schitteren in vertolkingen van de trilogie "Marius, Fanny en César" en "Nagras". Stukken die het gezelschap nog onder hun oude naam "de Onderneming" met veel succes speelde in Nederland, België en Frankrijk.

In de pauze van het theaterstuk zal het voltallige publiek aanschuiven voor een maaltijd in de sfeer van de voorstelling. En na de voorstelling is er uiteraard nog gelegenheid voor een drankje, ook weer in de stijl van de voorstelling.

De stijl van de Tuin der Lusten is geen vast gegeven. De Tuin der Lusten organiseert evenementen met een bijzonder karakter op particuliere landgoederen in Overijssel. De ingrediënten blijven goeddeels gelijk, maar de inhoud van dans, theater, beeldende- en eetbare kunst wordt met grote aandacht samengesteld op basis van de locatie waar gewerkt wordt. In de editie van 2006 werd het publiek meegenomen op een wandeling langs de filosofische follies van het landgoed Vilsteren. Dit jaar wordt de Tuin der Lusten wat compacter gepresenteerd op drie typische plekken op het landgoed Twickel. Het wandelen wordt eerder flaneren. Ook de theatervoorstelling is wezenlijk anders. Waar het publiek vorig jaar bewoog door de belevings-installatie "Tocht" van theatergroep Tuig, kan men nu zittend genieten van het beste dat theater te bieden heeft. Wat blijft is de aandacht voor de schoonheid van de locatie en de kwaliteit van het programma.

Tuin der Lusten - website
Twickel - website
Vrienden van Twickel - website

30 augustus t/m 2 september 2007,
Landgoed Twickel, Twickelerlaan 7, Delden
Dagelijks om 15:30 uur. Einde voorstelling ± 21:00 uur
Entree € 27,50 (inclusief maaltijd)
reserveren vanaf 15 augustus via tel nr. 0547-284880 (11:00 -16:00 uur)

Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.