Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MULTIMEDIA, LOCATIETHEATER, FESTIVAL

1 Augustus 2007

Ephémère en Grupo Puja

Ephémère Ephémère Ephémère
Van 19 t/m 22 juli vond alweer de dertiende editie plaats van het Internationaal Straattheaterfestival (ISTF) in Gent. Henry Krul sinds 2002 regelmatig te gast op het festival fotografeerde aldaar en doet verslag van enkele voorstellingen voor Cultuurpodium.nl

Ieder zomerfestival probeert meestal wel een soort van gratis spektakel aan haar publiek te tonen. In Nederland was dat dit jaar op een aantal festivals (Deventer, Etcetera Amersfoort en Reuring Purmerend) het Zwitserse gezelschap “ff “ff met Orbite of in Delft (Mooi Weer Spelen), Vlissingen (Straatfestival) en wederom Deventer Strange Fruit met Absolute Pearl.

In 2005 won Grupo Puja! met de voorstelling K@osmos de festivalprijs tijdens de Spaanse Fira Tarrega. Internationale programmeurs zijn daar altijd in grote getale aanwezig en een tournee in Nederland en Belgie volgde. Het ISTF in Gent was echter nog niet bezocht en volgde dit jaar. Het ISTF verzorgt al jarenlang het vuurwerk tijdens de Gentse Feesten (meestal op de nationale feestdag). Zo ook nu. ’s Avonds kort voor 23.00 uur was het droog en vele duizenden hadden zich bij de Watersportbaan (Yachtdreef) verzameld. De liveband die Grupo Puja! begeleidt begon met het intro waarna de metalen bol, waar alles in deze voorstelling om draait, in beweging zou komen. Er heerste een prettige spanning. Echter nadat het openingsnummer afgelopen was verdween de band geheel onverwachts van het podium. Onweer in de verte (middels lichtflitsen) dreigde. Dat bleek niet de reden van stoppen. Al snel werd gemeld dat het computergestuurde gedeelte van de enorme kraan die de bol moest manoeuvreren niet goed functioneerde. Even geduld werd gevraagd.

Grupo Puja Grupo Puja Grupo Puja

Omdat het probleem niet héél snel verholpen kon worden werd besloten maar eerst met het vuurwerkspektakel Permis de Rêver door het Franse Ephémère te starten.
Ephémère, bijna jaarlijks vaste gast op het Oerolfestival, verzorgde in 2006 nog het vuurwerk bij de openingsshow van Mecanique Vivante op het Groene Strand, aldaar. Ook nu, ver verwijderd van het publiek want de getroffen voorzorgsmaatregelen waren niet gering, verzorgden zij een zeer afwisselend en verzorgd vuurwerk. Een mooie show die bijna een half uur duurde.

Toen terug naar Grupo Puja!. Eens kijken of de Spaanse en Argentijnse artiesten hun fraaie kunsten in en rondom de metalen bol op grote hoogte konden vertonen.
Het had bloed, zweet en tranen gekost maar het computergestuurde deel van de enorme bleek gerepareerd en de show kon van start gaan. Eerder, vorig jaar, had ik deze show ook al in Nederland gezien en kon ie mij niet erg boeien.
Nu was dat echter, ik weet zelf niet precies waarom, anders. Sowieso, heb ik gemerkt, zijn de voorstellingen op grote hoogte niet mijn favoriete voorstellingen (Transe Express, “ff “ff, Les Passagers). Desondanks heb ik me wel vermaakt. (Kijk voor een uitgebreid verslag van deze voorstelling in Amersfoort hier.)

En het publiek? Volgens mij, hoewel een ovationeel applaus ontbrak, ook wel. Het grote spektakel was voorbij. Ook was het dreigende onweer nog steeds ver weg en eenieder zocht zijn/ haar weg naar huis. Op naar de volgende dag met al die kleine pareltjes van voorstellingen.

Ephémère is op 3 augustus tijdens het Limburgfestival nog te bewonderen in Roermond.

Grupo Puja - website
Fira Tarrega - website
ISFT - website
Limburg Festival - website
Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.