Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, DANS, CIRCUS EN SHOW

30 Juli 2007

Wervelende circusacts bij Pirates Pirates!

Pirates Pirates! (foto Danny van Kolck) Pirates Pirates! (foto Danny van Kolck) Pirates Pirates! (foto Danny van Kolck)
Door Mieke Kreunen met foto's van Danny van Kolck en Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Een groep vervaarlijk uitziende piraten stond de gasten buiten voor Carré op te wachten. Het was een drukte van belang met alle gasten die zich - als ze op de hoogte waren van de dress code - soms echt avontuurlijk hadden gekleed. De piste van Carré had ook een metamorfose doorgemaakt en stelde nu het bovendek van een piratenschip voor of soms ook de zee die onstuimig tekeer gaat. Pirates Pirates! is een wervelende show met topentertainment naar een concept van Monica Strotmann en Henk van der Meyden van Stardust Theatre. Piraten zijn hot, dat blijkt niet alleen uit de successen van Johnny Depp's 'Pirates of the Caribbean' maar ook uit de enthousiaste ontvangst van de show Pirates Pirates! door het premièrepubliek.

Het programma opent sterk met een proloog waarin het stormt en dondert en de indrukwekkende magiër van de Zeven Zeeën zich laat zien, meteen gevolgd door een nummer waarbij de piraten hoog in de masten van het piratenschip klimmen en doodssprongen door de lucht maken van mast tot mast. Het acrobatisch niveau is trouwens de hele show door van zeer hoog niveau en tip top in orde, dat kun je gerust aan de acrobaten van het Chinees Staatscircus overlaten. De vier slangenmeisjes zijn prachtige 'spiegels' en de nummers met de lange masten, al dan niet balancerend op een wereldbol zijn indrukwekkend goed en stoer. Maar het beste nummer van de show komt uit het Russisch Staatscircus: de pas de deux in de lucht van Oceana met haar partner, die werkelijk adembenemend is en waarbij iedereen op het puntje van de stoel zit. Pirates Pirates! (foto Mieke Kreunen) Pirates Pirates! (foto Danny van Kolck) Pirates Pirates! (foto Mieke Kreunen)

Natuurlijk zit er ook het één en ander aan jongleurkunsten in het programma bijvoorbeeld een nummer met 'diabolo's en meteoren', waarbij de laatste twee aan twee verbonden met een touw hoog door de nok van Carré worden geslingerd. Maar ook de act 'Glinsterende golven', waarin ieder meisje acht bordjes in de lucht houdt en de groep het altijd bewegen van de glinsterende zee verbeeldt, is erg mooi. De mannen tonen hun behendigheid met een vlaggennummer waarin de kleuren rood en zwart de boventoon voeren en veel dreigende vlaggen en zwaarden worden rondgezwaaid.

Hoewel de nummers op zich niet nieuw zijn is het knap hoe goed het piratenthema is doorvertaald in de inhoud en vormgeving van de onderdelen met af en toe een intermezzo bij een changement, waarin het verhaal van Oceana en de Magiër wordt verteld als rode draad. Regisseur Frank van Laecke heeft er een geheel van weten te maken waarin mede dank zij de werkelijk schitterende kostuums van Jan Aartnzen prachtige beelden ontstaan. Het is trouwens nog best een kunst om kostuums zo te maken dat ze prachtig zijn om te zien en bovendien nergens de artiesten in de weg zitten bij hun vaak levensgevaarlijke kunsten.

De invloed van Martin Michel is duidelijk merkbaar in de choreografie, al was het alleen maar vanwege het feit dat er in echte jumpstyle gedanst wordt door de Chinese piraten. Het enige nummer waarbij de vormgeving wat is doorgeslagen is het nummer van de 'duizend handen' waarbij de meisjes in blauwe fonkelende kostuums met messcherpe vingers golvend bewegen in een lange rij. Het effect daarvan is ongetwijfeld mooi om te zien maar voegt weinig toe en kan dank zij de ronde vorm van het circustheater Carré maar door een beperkte groep mensen worden waargenomen.

Pirates Pirates! (foto Danny van Kolck) Pirates Pirates! (foto Mieke Kreunen) Pirates Pirates! (foto Mieke Kreunen)

De grote finale heet 'Goud' en verbeeldt het boven water komen van de als levende schatkisten gekleedde piratenmeisjes terwijl de hele groep goudzoekers synchroon jongleert met tientallen goudkleurige hoedjes. Pirates Pirates! is een indrukwekkende en prachtige show die terecht een daverend applaus oogst van het premièrepubliek. Minstens net zo leuk is de scène achteraf na de gebruikelijke photocall (inclusief Chinese ambassadrice Mme Xue Hanqin) waarbij producent Henk van der Meyden, daarbij geholpen door een tolk, de verzamelde artiesten toespreekt en zijn waardering uit voor de prestaties van 'zijn' mensen terwijl genieten van de glunderende gezichten van deze prachtige jonge mensen.

Pirates Pirates! is nog tot en met 16 september te zien in Carré en daarna moet je naar Antwerpen, Madrid of andere plaatsen in Spanje om de show nog te zien. Klik hier voor een diashow van meer foto's.

Pirates Pirates! - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.