Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: LOCATIETHEATER, FESTIVAL, DE PARADE

29 Juli 2007

Mikado door Alix Adams en Finn Poncin

Mikado
Door Mieke Kreunen (foto De tijd is rijp)

De herhaling van Hertenkamp is net afgelopen maar wie er nog niet genoeg van heeft kan Eva en Wiebe Vorsselmans nog één keer in actie zien op De Parade waar ze ons in hun voorstelling Mikado hun magische Manga momenten laten meebeleven.

Hun dochter Lila, in de TV serie nog een baby is ondertussen een grote meid en bevindt zich in Japan in een klooster waar ze op het punt staat om Shojo Manga Mistress van de 5e ring te worden. Wiebe en Eva houden contact met haar middels het magische Manga ritueel en doen daarbij ook een beroep op de inzet van het publiek dat heel bereidwillig - Paradepubliek eigen - aan alles meedoet.

Sfeertje, aankleding en geur zijn Oosters en Wiebe en Eva gaan gekleed in een kleurige kimono. Het publiek krijgt eerst wat achtergrond informatie ondermeer over de Japanse Dr. Masaru Emoto die heeft ondekt hoe positieve en negatieve gedachten van invloed zijn op waterkristallen. En aangezien wij mensen voor 70 % uit water bestaan is dat een belangrijk gegeven en in de Paradetent bevindt zich niet minder dan 4753 litr water op de tribune. Eva en Wiebe gaan ons dus op hun geheel eigen wijze voor om met dat gegeven spirituele verdieping te bereiken.

Een deel van het aldus ingestraalde water van het aquarium wordt in een flesje aan één der bezoekers meegegeven om verder te brengen in de wereld, in een water elders in Nederland. Dat alles wordt muzikaal ondersteund door de Duitse collega van het echtpaar waarvan het lied ons nog eens extra aanspoort: "Was wir aleine nicht schaffen, das schaffen wir dann zusammen".

Na een heftige Mangascène waarbij het onderste Mikadostokje boven komt blijkt dat Wiebe niet helemaal zuiver op de graat is en was en hij moet letterlijk en figuurlijk met de billen bloot. Terwijl zijn tweede chakra door Eva wordt 'uitgebaggerd' bekent hij wat hij allemaal heeft uitgespookt tijdens het Erotische Breien op Terschelling, tijdens Didgeridoo-Maar-Mee en met de oppas van Toto. We wanen ons terug in de workshops van Wies.

Mikado is een hilarische en melige voorstelling die - zeker voor Hertenkampfans - verplichte kost is als je je wel eens bezig houdt met spirituele zaken.

Mug met de gouden tand - website
De tijd is rijp - website

Idee en spel:
Alix Adams en Finn Poncin

Produktie, vormgeving en techniek:
Creatief Magazijn De Tijd is Rijp


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.