Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

14 Juli 2007

Sean Lennon op 1e editie Paard Open Air

Sean Lennon Sean Lennon Sean Lennon
Door Emiel Goor met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor groter)

Als je de naam Sean Lennon hoort is het eerste wat in je opkomt; ‘zoon van’. Het lijkt dan ook onmogelijk om je uit de schaduw van je beroemde vader te spelen. Slechts weinigen die dat deden. Jeff Buckley lukte het met vader Tim. De vraag is echter of je dat wil. Als zoon van een absolute grootheid als John Lennon en een artistiek iemand als Yoko Ono ben je genetisch gezien verzekerd van talent. Dat talent kun je dan beter gebruiken om je eigen weg in te slaan dan je vader naar de kroon steken.

Sean is opgegroeid tussen de beroemdheden en was al vroeg met acteren en musiceren bezig. Zo deed hij in 1988 mee in de film ‘Moonwalker’ met Michael Jackson. Op ‘Mama Said’ van Lenny Kravitz en ‘Rising’ van zijn moeder zijn z’n eerste muzikale bijdragen te horen. Door zijn bijdrage op een album van zijn toenmalige vriendin Yuka Honda, kwam hij in 1997 terecht bij Beastie Boys label Grand Royal Records. Daar werd zijn eerste album ‘Into The Sun’ uitgebracht, in 1999 gevolgd door de EP ‘Half Horse, Half Musician’. Vervolgens werd het stil rond zijn persoon. Tot in 2006 ‘Friendly Fire’ op Capitol Records werd uitgebracht. Sean Lennon Sean Lennon Martha Wainwright

Vanavond, woensdag 11 juli, staat deze Sean Lennon dus op het programma op de 1e editie van Paard Open Air in het Openluchttheater Zuiderpark. De locatie is ideaal, het is droog, dus het belooft een mooie avond te worden. Het theater, dat plaats biedt aan 900 man, is voor een derde gevuld. Een aardige opkomst voor een relatief onbekende muzikant. Zal de achternaam dan toch helpen? Dan wordt het optreden aangekondigd, maar eerst heeft het Paard nog een verrassing in petto. Niemand minder dan , inderdaad, dochter van Loudon Wainwright III en zus van Rufus, zal een paar liedjes verzorgen als een soort minivoorprogramma. Ze is hier aanwezig, omdat ze met de bassist van Sean’s band gaat trouwen. Allereerst verontschuldigd ze zich voor haar stem, want ze heeft een paar dagen eerder op het Engelse Glastonbury haar longen uit haar lijf geschreeuwd. Het klinkt desondanks alleraardigst en ze weet in haar uppie met schorre stem en moeizaam gitaarspel een prima sfeertje te creëren.

Dan is het de beurt aan Sean Lennon en band. Eerlijk gebiedt me te zeggen dat ik zijn nummers, behalve dat wat er op zijn MySpace pagina staat, niet ken. Lennon, voorzien van bril en baardje, blijkt te beschikken over een zeer goede stem. Zijn eerder genoemde, nu ex-vriendin, staat echter de keyboards en Lennon zelf op gitaar. Daar blijkt hij ook het een en ander mee te kunnen en gooit er soms een heuse solo tegenaan. Het slide-guitar spel van zijn gitarist is ook erg mooi.

Martha Wainwright Sean Lennon Sean Lennon

Veel van de liedjes worden behoorlijk gevuld met de oooooh’s en aaaaaah’s, wat de Beach Boys zo goed konden. Het lijkt dan ook geen toeval dat een cover van dezelfde band ‘Surfer Girl’ wordt gespeeld. Muzikaal gezien zit het ook een beetje in diezelfde hoek. Referenties met de Beach Boys, Paul McCartney en zelfs 70s Michael Jackson komen gaandeweg het optreden in me op.

Het is niet erg spannend wat ik hoor. De gemaakte verlegenheid van Lennon en zijn praatjes tussen de liedjes door zijn best leuk. De muziek is mij echter iets teveel van hetzelfde en kabbelt een beetje voort.
Het Openluchttheater is een prachtige locatie, die in mijn ogen veel vaker voor dit soort optredens gebruikt zou moeten worden. Sean Lennon weet me nog niet zo te overtuigen. Het is echt niet slecht en zijn liedjes klinken heus niet vervelend, maar het is het nog niet helemaal. Zelf heb ik het idee dat er nog veel meer in deze man zit, wat er vroeg of laat vast wel een keer uitkomt. Dat kan ook niet anders met zo’n vader.

- website

Albums:
Into The Sun (1998)
Friendly Fire (2006)
Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.