Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, JAZZ, FESTIVAL

6 Juli 2007

Zonnige afsluiting Hilversum Alive

Hilversum Alive | Syb van der Ploeg Hilversum Alive | George Clinton Hilversum Alive | Hans Dulfer
Tekst en beeld van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)


Het laatste weekend in juni is in Hilversum traditiegetrouw gereserveerd voor Hilversum Alive. Het weekend van 29 juni was het alweer de negende keer dat het festival georganiseerd werd. Hilversum Alive is breed opgezet, biedt voor elk wat wils. Gedurende 3 dagen trilt Hilversum op zijn grondvesten. Op de maar liefst 9 podia zijn alle mogelijke muziekstromingen vertegenwoordigd. Van nederpop tot jazz, van salsa tot funk, reggae, rap en urban passeren de revue. Het is de organisatie gelukt om grote namen vast te leggen. Er waren optredens van o.a . en , , , . Daarnaast is er een ‘Avenue culinair’ een culinaire ontdekkingstocht met een gevarieerd aanbod aan wereldkeukens. Een oldtimershow waar de jaren zestig herleven, de Kunstbrink, een openlucht galerie., een braderie en een snuffelmarkt. Zondag 1 juli begon wat regenachtig maar tegen de tijd dat we in Hilversum aankwamen was het droog en de zon was doorgebroken. Na aankomst hebben we eerst wat rondgelopen om de sfeer op te snuiven, we zijn even blijven hangen bij de Oranjemiddag bij het Podium Flater voordat we naar De Vorstin togen. Daar trad om 15:00 uur op met band, bestaande uit DJ Kikke, beats, slagwerk, draaitafels; Eric Barkman, bas; John Helder, rap. Het leuke aan Hans Dulfer is dat hij elke keer weer vernieuwend uit de hoek komt maar tegelijkertijd een jazzmuzikant in hart en nieren blijft. Strakke sax solo’s werden aangevuld en afgewisseld met rap, beats slagwerk en opvallende baspartijen. De hele band beleeft zichtbaar plezier aan het optreden en knalde bij vlagen het podium af. De sfeer in het publiek was optimaal en in no time had het publiek de smaak van de stevige beats te pakken en begon te swingen.

Hilversum Alive | George Clinton Hilversum Alive | Hans Dulfer Hilversum Alive | Hans Dulfer

De uitsmijter van het programma op De Vorstin was niemand minder dan Grandmaster Funk himself, Mr . Uiteraard had hij weer een gezelschap van indrukwekkend bont uitgedoste bandleden, waaronder een paar oudgedienden uit Parliament en Funkadelic, meegenomen. Het opwarmen van het publiek wordt overgelaten aan de ritmegitarist Garry “Starchild” Shider , gekleed in witte badstoffen luier, de blazersectie, aangevuld met zang van Kendra Foster en King Poo Poo Man. Uiteraard komt de Carlos “Sir Nose” MacMurray ook zijn kunsten vertonen. Als de band na enkele nummers goed ingespeeld is en het publiek in feeststemming is, verschijnt George Clinton op het podium. Met zijn rode haardos wat paste bij het rode baseballshirt en met de gebruikelijke zonnebril blijft hij een indrukwekkende persoonlijkheid. Het publiek brak in luid applaus uit toen hij het podium opkwam en werd nog enthousiaster van de catchy funk refreintjes als ‘ We Want The Funk! Give up The Funk die constant over hen heen gegooid werden.

Op het podium op de Kerkbrink loopt het programma ook bijna ten einde en we pakken nog net een stuk mee van Syb en band, de band rond . Zij brachten een verzameling van rock en pop klassiekers ten gehore. Er komt in oktober een nieuw album uit waarvan ze gelukkig ook enkele nummers speelden. Syb heeft een geweldige stem en de klassiekers liggen lekker in het gehoor. In mijn geheugen zaten nog de spetterende optredens van De Kast en de rockopera Nostradamus en ik was een beetje teleurgesteld dat hij nu voornamelijk covers speelt en met weinig eigen nummers komt.

Hilversum Alive | Syb van der Ploeg Hilversum Alive | Hans Dulfer Hilversum Alive | George Clinton

Hilversum Alive was zeer geslaagd en ik kan bijna niet wachten op volgend jaar. De versie van dit jaar is bijna niet te overtreffen maar de organisatie heeft beloofd dat de 10e editie nog mooier, groter en spectaculairder moet worden.

Hilversum Alive - website
Hans Dulfer - website
George Clinton - website
Syb van der Ploeg - website
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.