Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, TONEEL, MUZIEK, MUSICAL, MULTIMEDIA

6 Juli 2007

Into the Woods is openingsvoorstelling van nieuw M-Lab

Vera Mann op perspresentatie Into the Woods Scriptlezing tijdens perspresentatie Into the Woods René van Kooten en Wieneke Remmers bij perspresentatie Into the Woods
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Hoewel M-Lab een laboratorium is voor muziektheater en daar vooral nieuwe en grotendeels onbekende producties zullen worden gebracht, opent het M-Lab in september met een eigen versie van 'Into the Woods'. Dat is, zo vertelt artistiek leider Koen van Dijk, omdat je niet een nieuw theater moet openen op een onbekende locatie met een stuk waar niemand ooit van gehoord heeft (al is dat nog zo goed) en omdat het de leukste musical is die er is.

Het theater, dat plaats biedt aan zo'n 150 personen, is een initiatief van Joop en Janine van den Ende en artistiek leider Koen van Dijk toont vol trots zijn theaterzaal tijdens de perspresentatie van Into the Woods. Het theater is - naar voorbeeld van het Shakespeare Globe Theatre - gemaakt met twee balkons aan de kopse kanten van de zaal en flexibele trappen met mogelijkheden om ook in het midden van de zaal te spelen. De bedoeling is dat producties eerst vier weken repeteren en daarna vier voorstellingen spelen. Dan wordt de voorstelling verder ontwikkeld om later weer terug te keren in het theater. In de tijd die op die manier overblijft in de programmering worden try-outs gepland zoals bijvoorbeeld van Plien & Bianca, Kasper van Kooten, de Ashton Brothers of Thomas Acda. Filip Bolluyt tijdens perspresentatie Into the Woods perspresentatie Into the Woods Maike Boerdam tijdens perspresentatie Into the Woods

Into the woods, één van de meesterwerken van Stephen Sondheim, is een knipoog naar de sprookjes van Grimm waarin verschillende sprookjesfiguren zich met elkaars zaken en verhaal bemoeien. De voorstelling zal onversterkt gespeeld worden met een viermansband en een cast waarin naast jong talent aardig wat klinkende namen voorkomen zoals Vera Mann (als Heks), Wieneke Remmers (als Bakkersvrouw), Filip Bolluyt (als verteller), Dick Cohen (als Bakker), René van Kooten (als Assepoesters Prins) en Maike Boerdam (als Assepoester). Dit wordt een versie zonder toeters en bellen en fancy decors maar wel met kostuums want dat kan natuurlijk niet anders.

Na een rondleiding door het gebouw van het M-Lab vindt de eerste lezing van het script plaats en wij mogen daar even bij zijn. Daarna wordt nog wat bijgepraat tussen de verschillende castleden, is er tijd voor interviews en worden er afspraken gemaakt voor de repetities. Het feit dat zoveel bekende artiesten voor een habbekrats mee willen werken aan de producties van het M-Lab toont aan dat er veel draagvlak is voor dit muziektheaterlaboratorium. Ik denk dat het ook niet zo lang zal duren voordat het publiek de weg naar het M-Lab heeft gevonden met zoveel interessante producties op stapel.

Koen van Dijk tijdens perspresentatie Into the Woods perspresentatie Into the Woods René van Kooten tijdens perspresentatie Into the Woods

Into the woods zal in het M-Lab te zien zijn van 4 t/m 29 september en daarna staat nog veel meer moois op het programma dat hier te bekijken is. Nieuwe M-Lab-producties die op stapel staan zijn o.a. de nieuwe Nederlandse musical 'De Vliegende Hollander' (met ondermeer Henk Poort, René van Kooten en Maike Boerdam) en 'Ganesha, een perfecte god', een musical naar een toneelstuk van Terence McNally (met Ellen Pieters en Irene Kuijper).

M-Lab - website

Cast
Heks- Vera Mann
Bakker- Dick Cohen
Bakkersvrouw- Wieneke Remmers
Assepoester- Maike Boerdam
Assepoesters Prins- René van Kooten
Asspoesters moeder- Lieke van den Broek
Roodkapje- Marit Slinger
Sjaak- Freek Bartels
Sjaaks Moeder- Marika Lansen
Raponsel- Suzanne Bruning
Raponsels Prins- Sander Volders
Verteller - Filip Bolluyt
Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.