Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MULTIMEDIA, FESTIVAL, OEROL

28 Juni 2007

Flux - cinema op locatie

Flux Toeschouwers Flux Flux
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Théatre du Centaure, dat met de voorstelling Cargo de openingssvoorstelling van Oerol verzorgde, was nog op een andere wijze te bewonderen tijdens het Oerolfestival. Iedere avond tussen 22.30 en 24.00 uur werd op de Brandaris een preview van de videoproductie Flux getoond.

Veel bezoekers wisten van niks maar werden gegrepen door de poëtische beelden die - eerst nog vaag maar gaandeweg het donkerder werd helderder - te zien waren op de Brandaris. Als mensen het niet vanzelf zagen dan werden ze wel getriggerd door de soundtrack van Flux die door de straten klonk. Op de zwoele avonden maakten sommigen het zich gemakkelijk op de Torenstraat in West en er waren zelfs mensen die kleden en kussentjes hadden meegebracht en op straat waren gaan liggen voor een goed zicht op de Brandaris. Maar ook met minder mooi weer verzamelde zich een grote menigte voor de beroemde Terschellinger vuurtoren. Flux Publiek kijkt omhoog Flux

We ontdekten op één van de avonden wat medewerkers van Théatre du Centaure onder het publiek waaronder Manolo (menselijke helft van de mancentaur) en Camille (menselijke helft van de vrouwcentaur) waarmee we in ons appartement in de Torenstraat nog even wat na hebben gepraat over de voorstelling en de film terwijl we de foto's bekeken

In de komende twee jaar zal Théatre du Centaure op verschillende landelijke en stedelijke locaties korte theatrale videobeelden maken. Het is ondertussen al enige maanden geleden dat de paarden van Théatre du Centaure over het strand bij Oosterend hebben gegaloppeerd en de opnamen op Terschelling werden gemaakt. We zagen er op de perskonferentie van Oerol de eerste beelden al van. De preview toont ook beelden van het havengebied van Marseille en volgens mij worden sommige van die beelden ook gebruikt in Cargo. In de komende periode zullen nog andere locaties worden aangedaan en ik ben zeer benieuwd naar de eindversie van deze productie waar we vast nog wel meer van zullen horen.

Théatre du Centaure - website
Oerol - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.