Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, MULTIMEDIA, LOCATIETHEATER, FESTIVAL, OEROL

26 Juni 2007

Als de schelpen wakker worden - Zomersprookjes

Zomersprookjes door SLEM Zomersprookjes door SLEM Zomersprookjes door SLEM
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

De zon staat al stralend aan de blauwe lucht als we even voor tienen arriveren op het strand bij Paal 18 op Terschelling waar de glazen reuzenschelpen van SLEM uit zee zijn aangespoeld. De schelpen 'slapen' in houten kisten en worden 's morgens, voordat ze door schelpendragers over het strand worden verdeeld, met liefde gepoetst totdat ze weer helemaal schoon en helder aan de dag kunnen beginnen. Het is een vredig en rustgevend ritueel. Dan komt de eerste schelpensleper over het duin heen aangelopen. Ook hij pakt een doek en gaat poetsen maar trekt al gauw zijn gewaad aan met de schelpensleep en brengt de eerste schelp naar een afgelegen plekje waar vandaag nog niemand kwam. Ondertussen arriveren nog meer vroege bezoekers waarbij een grootmoeder met een klein meisje. Het meisje is betoverd door de grote glazen schelpen en de houten kratten. Ze huppelt rond en maakt en een aantal open terwijl haar ogen schitteren van zoveel prachtigs. Dan zijn er ineens meer schelpenslepers en verlaat de volgende schelp de 'slaapplaats' en nog één en nog eentje. Ik ga naar een schelp toe die het verst weg ligt en luister naar wat hij te bieden heeft: een gedicht. Als ik mijn ogen weer open zie ik twee bezoeksters ook een schelp weg slepen. Eén van de vrouwen zegt terwijl ze passeert: "Ik sleep mijn eigen verhaal met me mee". Niets is minder waar en dat geldt waarschijnlijk ook voor de man de even later een kind in zijn 'schelpensleep' meetrekt over het strand.

Zomersprookjes door SLEM Zomersprookjes door SLEM Zomersprookjes door SLEM

Steeds meer mensen gaan in het zand liggen om te luisteren naar de verhalen, gedichten en soundscapes die te horen zijn in de schelpen. Later op de dag zal het heel druk worden, zo weten we uit ervaring, en moet je wel even wachten voordat je aan kunt schuiven bij een beschikbare schelp. Maar het is dan wel de moeite waard. Het levert prachtige plaatjes op van mensen die alleen of met z'n tweeën helemaal opgaan in dat wat ze horen. De sfeer is gemoedelijk en ook het weer werkt enorm mee. Alleen op de 21e, de dag dat de zomer begon en de schelpen lang mochten opblijven, bleef het helaas niet droog. Jammer, want ook bij avond is dit project ongetwijfeld zeer de moeite waard.

De meer dan zestig schelpen van het project Zomersprookjes maken in de zomermaanden van 2007 een reis langs de kust die begon op Oerol Terschelling en gaat in Zeeland. Op de Zomersprookjessite kun je zien waar ze allemaal zullen stranden zoals op Texel, in Bergen NH, Castricum, Westvoorne en Domburg om uiteindelijk te eindigen in Cadzand-Bad. Van dit project is ook een boek uitgegeven met bijbehorende CD. Meer informatie daarover vind je ook op de site van Zomersprookjes waar ook een filmpje te zien is.

Zomersprookjes door SLEM Zomersprookjes door SLEM Zomersprookjes door SLEM

Het project is een inititatief van Bruno Doedens van SLEM, de Stichting Landschapstheater en meer die eerder het Dansend Woud en de Jaarringen realiseerde op het Oerolfestival.

Zomersprookjes - website
SLEM - website
Oerol - website
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.